logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opóźnienia w sieci przy grze PubG na T-Mobile Home Office 5G - jak to naprawić?

dragonfoxe2 15 Sty 2025 12:33 744 10
REKLAMA
  • #1 21393835
    dragonfoxe2
    Poziom 4  
    Witam, mam problem z połączeniem internetowym. Zaznaczę, że posiadam internet radiowy od T-Mobile Home Office 5G z routerem oraz satelitą 5 GHz. Problem istnieje tylko i wyłącznie przy grach multiplayer typu PubG. Dodam również, że nie ma możliwości podłączenia internetu światłowodowego. Podczas rozgrywek pokazuje: "Wykryto opóźnienie w sieci". Podczas rozgrywek w innych grach multiplayer problemu nie ma, zaznaczę tylko, że ping jest w granicach 25-35 ms. Połączenie internetowe jest przez kabel ethernet. Może ktoś miał podobny problem i chciałby pomóc
    AI: Czy mógłbyś podać model routera i satelity, które używasz w ramach T-Mobile Home Office 5G?
    T-Mobile 5G BOX IDU (router). Satelity również od T-Mobile, niestety nie mam jak w danej chwili sprawdzić nazwy modelu.
    AI: W jakim regionie się znajdujesz? Może to pomóc w zidentyfikowaniu problemów związanych z zasięgiem lub obciążeniem sieci.
    Mazowieckie
  • REKLAMA
  • #2 21393915
    dontonico
    Poziom 24  
    Ocena: 121
    Takich problemów na tym forum jest multum. Zwłaszcza właśnie z grami online. Taki zestaw jak WNC + T-Mobile + gry online nie działa i nie zadziała.
  • REKLAMA
  • #3 21393921
    dragonfoxe2
    Poziom 4  
    Właśnie jak przełączę na internet z telefonu, też mam T-Mobile, to wszystko działa.
  • #4 21393926
    dontonico
    Poziom 24  
    Bo winowajcą wydaje się być WNC wprowadzający podwójny NAT między siecią, ODU i IDU, z czym sobie ewidentnie nie radzi.
  • REKLAMA
  • #5 21393931
    dragonfoxe2
    Poziom 4  
    Czyli krótko mówiąc nie ma jak tego naprawić jedynie zmiana internetu?
  • #6 21393955
    dontonico
    Poziom 24  
    Poszukaj na forum jak ustawić ODU w tryb Bridge. Wywal ich IDU i zastosuj swój router. Jak nie pomoże to dalej zależy czy masz SIM przypisany do WNC, jak tak to reklamacja i wymiana sprzętu. Jak nie przypisana to można kupić swój modem 5G, a WNC zależy czy masz wypożyczenie to starać się zwrócić.
  • REKLAMA
  • #7 21394312
    dragonfoxe2
    Poziom 4  
    Dzięki wielkie za pomoc
  • #8 21394623
    matek451
    Poziom 43  
    Ocena: 5779
    SIM jest przypisany do ODU WNC5G i do lokalizacji, ten internet to mega syf za kupę kasy , z fatalnym regulaminem na dodatek z egzotycznym sprzętem i problemami w grach i komunikatorach na dodatek z ukrytymi limitami i cięciem prędkości przez Niemca. I nic z tym nie zrobisz.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #9 21394638
    MiG25
    Poziom 23  
    Ocena: 98
    SIM jest przypisany do IMEI , więc trzeba poszukać modem , który umożliwia jego klonowanie ...
  • #10 21394733
    matek451
    Poziom 43  
    Ocena: 5779
    Wszystko można tylko po co brać WNC 5G na uzyczenie i płacić jeszcze za niego. Ta oferta jest z tym regulaminem, warunkami i sprzetem nie do przyjęcia, szczególnie jak ktoś chce grać ale mozna pisać setki razy i to samo, nie ma tygodnia aby ktoś nie zgłaszał problemów z nią na Forum.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #11 21394889
    MiG25
    Poziom 23  
    Ocena: 98
    Napisałeś , że nic z tym nie zrobisz ;)
    Teraz już piszesz ,że wszystko można :)
    Niestety jak ktoś podpisał umowę , i to jeszcze może na 2 lata , to to jest taka rozpaczliwa możliwość...

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problemy z opóźnieniami w sieci podczas gry w PubG, korzystając z internetu radiowego T-Mobile Home Office 5G. Problem występuje tylko w tej grze, mimo że ping wynosi 25-35 ms, a połączenie jest przez kabel ethernet. Inni użytkownicy wskazują, że przyczyną mogą być problemy z podwójnym NAT w urządzeniu WNC, co wpływa na jakość połączenia. Sugerowane rozwiązania obejmują ustawienie ODU w tryb Bridge, wymianę routera na własny oraz ewentualną reklamację sprzętu. Wiele osób zauważa, że oferta T-Mobile jest problematyczna, szczególnie dla graczy, z ukrytymi limitami i problemami z jakością usług.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA