logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Candy CI642C/E1 Płyta indukcyjna - tylko dwa palniki działają, kod U1 na wyświetlaczu

arturosolinski 28 Gru 2024 00:41 930 10
REKLAMA
  • #1 21365062
    arturosolinski
    Poziom 3  
    Witam serdecznie,
    Mam pytanie, może ktoś się z tym spotkał. Posiadam płytę indukcyjną Candy i nie wiem, co jest grane, że działają tylko dwa palniki z czterech. Pokazuje na wyświetlaczu U1, a w instrukcji jest opis: Ponownie podłącz połączenie między płytą wyświetlacza a płytą zasilającą. Wymień płytę stopnia mocy lub płytę wyświetlacza.
    Czy może mi ktoś wyjaśnić, o co chodzi? Z góry dziękuję i pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21365068
    arturosolinski
    Poziom 3  
    To jest na 230 V i rok czasu działało, i nie wiem, co jest przyczyną, że tak się stało, a w obecnej chwili nie mogę zrobić zdjęcia.
  • REKLAMA
  • #5 21365070
    arturosolinski
    Poziom 3  
    To jakieś sugestie co zrobić w tym temacie?
  • #7 21365073
    arturosolinski
    Poziom 3  
    Candy CI642C/E1
  • REKLAMA
  • #9 21365080
    arturosolinski
    Poziom 3  
    Dziękuję za artykuł, ale u mnie nie wywala bezpieczników. Ok, trzeba będzie zanieść do naprawy. Jeszcze raz dziękuję. Tak na marginesie to podłączałem tylko wtyczkę nic więcej.
  • #11 21365085
    arturosolinski
    Poziom 3  
    Ok, to muszę sprawdzić, i coś mogę sam zrobić, i czy to może spowodować, że będzie działać.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z płytą indukcyjną Candy CI642C/E1, gdzie działają tylko dwa z czterech palników, a na wyświetlaczu pojawia się kod U1. Instrukcja sugeruje ponowne podłączenie połączenia między płytą wyświetlacza a płytą zasilającą lub wymianę płyty stopnia mocy. W dyskusji pojawiają się sugestie dotyczące możliwych przyczyn, takich jak uszkodzenie mostków zasilających lub niewłaściwe podłączenie. Użytkownik potwierdza, że płyta działała na 230 V przez rok, a obecnie nie wywala bezpieczników. Ostatecznie planuje zanieść urządzenie do naprawy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA