Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamcraew28 napisał:mam pytanie odnośnie podłączenia płyty indukcyjnej pod instalację 3-fazową. Podłączenie w puszce jest jak na obrazie, natomiast płyta ma schemat
craew28 napisał:Być może nie zależy mi na gwarancji i chcę załatwić sprawę sam.
domsat napisał:Z formalnego punktu widzenia jest podany poprawny sposób podłączenia. Moim zdaniem producent powinien jednak ograniczyć potencjalne błędy przy podłączaniu. Może np. zacisną razem przewody szary i niebieski w jednej tulejce lub zrobić to połączenie wewnątrz płyty a szarego przewodu w kablu wewnątrz nie podłączać. Takim przypadku oba sposoby podłączenia: do 2 faz jak na naklejce i do 3 faz jak zrobił to autor będą prawidłowe.Wg schematu z naklejki. To jest banał !
craew28 napisał:Być może nie zależy mi na gwarancji i chcę załatwić sprawę sam. Chyba po to istnieje to forum, aby pytać.
kierbedz4 napisał:Bajki opowiadasz.Może by tak zajrzeć do instrukcji obsługi czy producent przypadkiem nie przewidział zabezpieczenie owej kuchenki przed skutkami porażenia prądem trójfazowej 30mA różnicówki.
craew28 napisał:Bardziej mi chodzi, jak rozwiązać ten problem. Czy wstawić puszkę natynkową w szafce pod płytą i tam to podłączyć wg schematu, czy może coś da się przy płycie zrobić? Mam na myśli szary z niebieskim połączyć poprzez złączkę WAGO z niebieskim z puszki? (Bo do puszki już się nie dostanę, mogę kombinować jedynie na końcu kabla.)
Moderowany przez Topolski Mirosław:3.1.9. Rozpowszechnianie treści ironizujących, prześmiewczych lub złośliwych, stanowiących przejaw braku szacunku do innych Użytkowników lub osób trzecich.
3.1.11. Publikowanie wpisów nie zawierających merytorycznej treści, zawierających szkodliwe porady, porady nie będące próbą rozwiązania problemu oraz publikowanie identycznych wpisów następujących po sobie lub powtarzających informacje ujęte w toku dyskusji.
elukam napisał:Przewody szary z niebieskim możesz połączyć już na puszce, ale prawdopodobnie w zestawie blatu masz taką płaską blaszaną zworę, którą zrobisz to bezpośrednio na stykach (najlepsze miejsce).