logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Atlantic CMG-PACK0 - niekontrolowany wzrost temperatury grzejników w trybie Comfort

gGreg85 31 Gru 2024 09:04 450 0
REKLAMA
  • #1 21370167
    gGreg85
    Poziom 1  
    Atlantic MODEL: CMG-PACK0. W swoim domu posiadam pięć tego typu grzejników i mam z nimi następujący problem.
    Na grzejnikach mam nastawną temperaturę i generalnie grzejniki funkcjonują prawidłowo, osiągają nastawną temperaturę, wyłączają proces grzania po jej osiągnięciu itd. Natomiast są momenty, kiedy temperatura na grzejnikach w sposób niekontrolowany wzrasta.
    Np. temperatura nastawna jest 21 stopni, a grzejnik nagle zaczyna nagrzewać się do 27 stopni.
    Piszę do 27 stopni, ponieważ w momencie uzyskania temperatury 27 stopni akurat byłem w domu i zareagowałem poprzez naciśnięcie przycisku < lub > (przyciski zmiany wartości temperatury). W momencie naciśnięcia przycisku grzejnik zaczyna reagować i stopuje wzrost temperatury.
    Aktualnie miałem pięć takich sytuacji tego typu. Przy piątej sytuacji temperatura osiągnęła nawet maksymalnie 28 stopni - (widać na filmie). Dodam, iż tryb pracy jest ustawiony jako Comfort i nie zmienia się on podczas powyższego niekontrolowanego wzrostu temperatury.
    Powyższe sytuacje miały miejsce na różnych grzejnikach.

Dodam tylko, że analizowałem instrukcję obsługi i niestety nigdzie nie znalazłem informacji dotyczącej powyższej sytuacji.
    AI: Czy zauważyłeś, czy problem z niekontrolowanym wzrostem temperatury występuje w określonych porach dnia lub w określonych warunkach (np. zmiany pogody, wietrzenie pomieszczeń)?
    Brak określonych por dnia.
    AI: Czy w ostatnim czasie wprowadzałeś jakieś zmiany w systemie grzewczym lub w otoczeniu, które mogłyby mieć wpływ na działanie grzejników?
    Nie.
  • REKLAMA
REKLAMA