logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Xbox One S - artefakty graficzne po zalaniu cieczą, co zrobić?

kuubagamailcom 12 Sty 2025 12:08 216 3
REKLAMA
  • #1 21389173
    kuubagamailcom
    Poziom 3  
    Witam, mam problem z xboxem one s. Mianowicie po uruchomieniu konsoli wyświetlają się drobne kropki, kreski oraz przeróżne bugi graficzne. Po rozebraniu konsoli zauważyłem pozostałości po jakieś cieczy(kolor podobny do coli lub kawy) na jednym układzie wokół procesora konsoli(prawdopodobnie kość video ramu). Czy da się coś z tym zrobić jeszcze ?
    AI: Czy wiesz, jaki dokładnie płyn zalał konsolę? To może pomóc w ocenie, jak bardzo mógł uszkodzić podzespoły.
    Konsola została zalana jakąś pomarańczowo brązową substancją. Prawdopodobnie cola lub kawa.
    AI: Czy próbowałeś już jakichś metod czyszczenia lub naprawy konsoli? Jeśli tak, to jakie były rezultaty?
    Tak próbowałem wyczyścić to ipą jednak ślady nie schodziły. Wcześniej artefakty pokazywały się po nagrzaniu konsoli a teraz od razu po uruchomieniu jej już występują,
  • REKLAMA
  • #2 21389543
    mativ1987
    Poziom 14  
    Ocena: 29
    Cokolwiek się tam dostało, już prawdopodobnie weszło w reakcje z cyną i albo zrobiły się zwarcia, albo cyna powoli puszcza. Oddaj do serwisu na czyszczenie i reballing.
  • REKLAMA
  • #3 21390934
    kuubagamailcom
    Poziom 3  
    Tylko szczegół jest w tym taki że to się stało jakiś czas temu a skutki tego wyszły dopiero teraz.

Dodano po 3 [minuty]:

Bo to jest jedyny układ który miał na sobie jakiekolwiek ślady zalania. I to jest zastanawiające że po takim czasie wystąpiły te artefakty.
  • #4 21391020
    398216 Usunięty
    Poziom 43  
    Ocena: 9280
    kuubagamailcom napisał:
    to jest zastanawiające że po takim czasie wystąpiły te artefakty.

Przeczytaj poprzedni post raz jeszcze. Ja tam nic dziwnego nie widzę. Pozostawienie cieczy na PCB przy włączonym zasilaniu to proszenie się o poważne kłopoty.
REKLAMA