Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamjacytomasz napisał:To co w końcu zawiodło, że silnik się nie wyłączył? Bo według powyższego tłumaczenia nie wiem nadal?Krańcówka jest zamontowana na przekładni i jak zablokuje taśmę to na sprężynie zadziała krańcówka która ma wyłączyć zasilanie silnika.
jacytomasz napisał:Tak właśnie chce zrobić żeby była krańcówka pod stycznik podpięta. Tylko nie bardzo wiem jak.
karolark napisał:Załóż zgodnie ze sztuką zabezpieczenia silnika
Wyłącznik silnikowy lub dołóż termik do stycznika.
jacytomasz napisał:Pierwsze to sprawdź czy urządzenia jakie chcesz stosować są sprawne? Podepnij styki NC krańcówki ATO-11-2-I szeregowo ze stykami A1 i A2 cewki stycznika LC1DT40 plus uwagi w/w i to wszystko w tym temacie. Nie będę rysował 4 styków szeregowo bo mam brzydki charakter pisma a i każdy wie jak szereg wygląda...Tak właśnie chcę zrobić, żeby była krańcówka pod stycznik podpięta. Tylko nie bardzo wiem jak.
elktrod napisał:Wyłączniki silnikowe nie posiadają cewek, więc nie podłączysz do nich niczego. A stosujemy zabezpieczenie nie przeciw kosztom ponownego zakupu, tylko zabezpieczenie przed przeciążeniem silnika.... Podepnij styki NC krańcówki ATO-11-2-I szeregowo... ze stykami cewki wyłącznika silnikowego, jaki proponujemy Ci zastosować jako zabezpieczenie dodatkowe przeciw kosztom ponownego zakupu silnika plus uwagi w/w i to wszystko w tym temacie. ...