logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak uruchomić mini-kompresor z agregatu lodówkowego do aerografu?

cybsio 21 Sty 2025 07:06 285 2
REKLAMA
  • #1 21402527
    cybsio
    Poziom 2  
    Witam. Mam prośbę o pomoc w uruchomieniu agregatu lodówkowego. Kupiłem go jakieś 2 lata temu i teraz zdecydowałem się, aby zbudować kompresor do aerografu.
    Poradziłby ktoś, jak uruchomić ten model?
    Mam kabel wychodzący z wtyczki 220 V (po podłączeniu nie działa), kabel na końcu którego jest jakiś kondensator i jeszcze z tej puszeczki wystaje jeden przewód (3 żyły) zakończony rozpiętą kostką/łączką.
    Widziałem na filmikach, że coś trzeba zwierać, ale nie chcę ryzykować spalenia agregatu lub jakiegoś przepięcia.
    Załączam zdjęcia, żeby można było się rozeznać w temacie, na schematach się nie znam, więc nie wiem, co tam zewrzeć.
    No i pytanie, czy ten kondensator jest potrzebny? Czy można go wypiąć?
    Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Pozdrawiam, Krzysztof

Etykieta na agregacie lodówkowym z informacjami technicznymi i ostrzeżeniami.
    Schemat urządzenia agregatu lodówkowego z oznaczeniem komponentów.
    Ręka trzymająca przewody i kondensator z wtyczką 220 V oraz złączką.
    Zbliżenie na podłączenia przewodów agregatu lodówkowego, wskazujące kondensator i złączkę.
    Zdjęcie kompresora lodówkowego Danfoss NLX10KK.2 z oznaczeniami technicznymi.
    Zbliżenie na podłączenie elektryczne agregatu lodówkowego z widocznymi kolorowymi przewodami i złączkami.
    Zbliżenie na podłączenie elektryczne agregatu lodówkowego z przewodami.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21402532
    Krzysztof Kamienski
    Poziom 43  
    Ocena: 5147
    W kostce zwierasz przewody czarny z brązowym. Powinieneś tam wstawić wyłącznik ciśnieniowy.
  • #3 21403908
    cybsio
    Poziom 2  
    >>21402532 Dzięki wielkie - a mógłbyś mi podpowiedzieć jak podłączyć kabelki pod presostat?
REKLAMA