Witam. Mam prośbę o pomoc w uruchomieniu agregatu lodówkowego. Kupiłem go jakieś 2 lata temu i teraz zdecydowałem się, aby zbudować kompresor do aerografu.
Poradziłby ktoś, jak uruchomić ten model?
Mam kabel wychodzący z wtyczki 220 V (po podłączeniu nie działa), kabel na końcu którego jest jakiś kondensator i jeszcze z tej puszeczki wystaje jeden przewód (3 żyły) zakończony rozpiętą kostką/łączką.
Widziałem na filmikach, że coś trzeba zwierać, ale nie chcę ryzykować spalenia agregatu lub jakiegoś przepięcia.
Załączam zdjęcia, żeby można było się rozeznać w temacie, na schematach się nie znam, więc nie wiem, co tam zewrzeć.
No i pytanie, czy ten kondensator jest potrzebny? Czy można go wypiąć?
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Pozdrawiam, Krzysztof
Poradziłby ktoś, jak uruchomić ten model?
Mam kabel wychodzący z wtyczki 220 V (po podłączeniu nie działa), kabel na końcu którego jest jakiś kondensator i jeszcze z tej puszeczki wystaje jeden przewód (3 żyły) zakończony rozpiętą kostką/łączką.
Widziałem na filmikach, że coś trzeba zwierać, ale nie chcę ryzykować spalenia agregatu lub jakiegoś przepięcia.
Załączam zdjęcia, żeby można było się rozeznać w temacie, na schematach się nie znam, więc nie wiem, co tam zewrzeć.
No i pytanie, czy ten kondensator jest potrzebny? Czy można go wypiąć?
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Pozdrawiam, Krzysztof