logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Identyfikacja napędu bramy bez tabliczki (zdjęcie).

crush00 21 Sty 2025 14:26 207 6
  • #1 21403193
    crush00
    Poziom 11  
    Ocena: 14
    Witam.
    Proszę o podpowiedź, co to za napęd. Może ktoś się spotkał? Miał do czynienia? Zna model centrali? Na zewnątrz nie ma tabliczki ani symbolu. W środku pełno syfu i pełno połączeń na słowo honoru. Na razie nie ruszam, bo działa, ale muszę dołożyć kilka pilotów i zanim się tam dogrzebię, chciałbym ogarnąć instrukcję, jakby mi się coś wypięło przy wyjmowaniu.

Napęd bramy przesuwnej zamontowany na metalowej konstrukcji..

Dziękuję.
  • #2 21403205
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15483
    Należy zdjąć obudowę i zrobić wyraźne zdjęcia wnętrza, tym bardziej napisów znajdujących się na płytach.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 21412415
    crush00
    Poziom 11  
    sosarek napisał:
    Należy zdjąć obudowę i zrobić wyraźne zdjęcia wnętrza, tym bardziej napisów znajdujących się na płytach.

Tym sposobem to sam ją sobie zidentyfikuję. Problem w tym, że po zdjęciu obudowy, wewnątrz upchane są ze 4 sterowniki (jakiś odbiornik, sonoff, i jeszcze jakieś 2) wszystkie poskręcane tak, że jak się je ruszy to piszczą zasilania jak przy resecie itp. (możliwe, że ułamane żyły, albo jakieś niepewne zaciski). Obawiam się, że jak zacznę się dobierać do centrali, to coś mi się powypina i spędzę pół dnia, żeby dojść co, gdzie i jak żeby nie zostawić czegoś niedziałającego do kolejnej wizyty z głupimi pilotami. Piloty klient ma typu T3402. Niby to by się zgadzało, bo w obudowie jest sterownik uniwersalny i przekaźnik do załączania światła ogrodowego. Ale chciałem się upewnić przed dłubaniem.

Ale skoro nie da się po wyglądzie obudowy to sobie poradzę. Najwyżej na 2 razy.
    Dziękuję za dobre chęci.
  • #4 21412471
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15483
    crush00 napisał:
    Problem w tym, że po zdjęciu obudowy, wewnątrz upchane są ze 4 sterowniki (jakiś odbiornik, sonoff, i jeszcze jakieś 2)

Więc trzeba było wtedy odczyta model, w obudowie może być cokolwiek.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #6 21415459
    crush00
    Poziom 11  
    sosarek napisał:
    crush00 napisał:
    Problem w tym, że po zdjęciu obudowy, wewnątrz upchane są ze 4 sterowniki (jakiś odbiornik, sonoff, i jeszcze jakieś 2)

Więc trzeba było wtedy odczyta model, w obudowie może być cokolwiek.

Jakby kolega przeczytał mój post ze zrozumieniem, to wiedziałby, dlaczego nie odczytałem. W pewnych sytuacjach wyjąć łatwo, ale czy po włożeniu wszystkiego z powrotem zadziała, to już inna sprawa. A nie chciałem zostawiać klienta z niedziałającym urządzeniem.

------------------

A koledze balonika3 dziękuję. Wystarczyło 15 znaków i temat do zamknięcia :).
  • #7 21415462
    crush00
    Poziom 11  
    Podana przez balonika3 identyfikacja zamyka temat.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje identyfikacji napędu bramy, który nie ma widocznej tabliczki ani symbolu. Wnętrze urządzenia jest zagracone, co utrudnia dostęp do komponentów. Użytkownik obawia się, że demontaż może spowodować problemy z połączeniami. W odpowiedziach zasugerowano zrobienie zdjęć wnętrza oraz podano model napędu - Urmet Laser 500, co pomogło w identyfikacji i zamknięciu tematu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA