logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Samsung QLED75Q77CATXXH - Jak przywrócić pełne wyszukiwanie kanałów po aktualizacji?

kosik17 22 Sty 2025 16:38 552 5
REKLAMA
  • #1 21404889
    kosik17
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Samsung qled75q77catxxh
    Witam
    Po aktualizacji oprogramowania (wczoraj) - zainstalowalo sie jakies one ui, postanowulem wyszukac na nowo kanaly z tv (cyfrowe) i tu pojawil sie problem mialem kanalow 118 a obecnie wyszukuje tylko 80.
    Podczas wyszukiwania skanuje cyfrowe tylko do kanalu 49 a wczesniej szukal do 60tego.
    Z tad pewnie roznica, ale jak to zmienic?

Przynioslem starszego samsunga qled65 z innego pokoju podpiolem pod ten sam kabel i elegancko znalazl 118 wiec instalacja kablowa sprawna :/
    Ktos ma jakas wiedze w tym temacie?
    AI: Czy możesz podać dokładną wersję oprogramowania lub One UI, która została zainstalowana podczas aktualizacji?
    T-ptmlcdeuc-0080-2031.2
    AI: Czy zmieniałeś jakieś ustawienia w telewizorze po aktualizacji, które mogłyby wpłynąć na wyszukiwanie kanałów?
    Nie
  • REKLAMA
  • #2 21404906
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15472
    Skąd masz owe kanały cyfrowe?
    Cop wybierasz dokładnie podczas wyszukiwania itd.?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 21404951
    kosik17
    Poziom 11  
    Wybieram automatyczne wyszukiwanie - antena - cyfrowe - i szukam.
    Telewizje mam od lokalnego dostawcy internetu (router światłowodowy z niego koncentrykiem pod każdy TV, siła sygnału 100%).
    Kwestia tego, że jeden TV pod tym samym kablem wyszukuje więcej kanałów. Wcześniej - przed aktualizacją oba wyszukiwały tyle samo kanałów.

Zauważyłem, że podczas wyszukiwania kanałów TV skanuje tylko do 49. kanału, a stary szuka do 60. foto w załączniku
    Ekran telewizora pokazujący postęp skanowania kanałów zatrzymujący się na kanale 49.
  • REKLAMA
  • #4 21404954
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15472
    Rób zdjęcia na wprost.
    Daj jeszcze raz wyszukiwanie ale wybierz cyfrowe kablowe(DVB-C).
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #5 21405002
    kosik17
    Poziom 11  
    Rozwiazalem problem....
    Samsung dziwnym trafem zrobil tak ze jesli sie ustawi rejon tv na Polska to zaweza czestotliwosci szukania kanalow...
    Przywrocilem ustawienia fabryczne wybralem rejon na "pozostale" zaczal wyszukiwac kanaly w pelnym zakresie. Dzieki za pomoc
  • #6 21405003
    kosik17
    Poziom 11  
    Samsung dziwnym trafem zrobił tak, że jeśli się ustawi rejon TV na Polskę, to zawęża częstotliwości szukania kanałów...
    Przywróciłem ustawienia fabryczne, wybrałem rejon na "pozostałe", zaczął wyszukiwać kanały w pełnym zakresie. Dzięki za pomoc.
REKLAMA