logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jak ustawić adresy DMX dla Eurolite LED PAR-64 z kontrolerem DMX 192?

grzegorzun 27 Sty 2025 09:33 552 4
REKLAMA
  • #1 21412035
    grzegorzun
    Poziom 2  
    Witam,
    zdaję sobie sprawę, że temat zapewne był poruszany w przeszłości, ale nie mogę nigdzie znaleźć wyczerpujących informacji. Posiadam następujący sprzęt:
    a) reflektory Eurolite LED PAR-64 RGB Spot Alu 10mm (6 szt)
    b) kontroler DMX Eurolite DMX Operator 192 70064520, 16-kanałowy.

Mam pytanie jak ustawić adresy (przełączniki DIP) dla poszczególnych reflektorów, abym mógł sterować każdym reflektorem oddzielnie. A przy okazji jak ustawić adresy na wszystkich reflektorach, aby wykonywały te same funkcje.

P.S. Jeżeli ktoś znajdzie czas, żeby dodatkowo opisać jak programować sceny i chase to będę wdzięczny

Pozdrawiam
    Grzegorz
    AI: Czy mógłbyś podać aktualne ustawienia przełączników DIP na reflektorach?
    DIP 1 i 10.
    AI: Jakie masz doświadczenie w programowaniu DMX, szczególnie w tworzeniu scen i chase?
    Nie mam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21412365
    adambyw
    Moderator Akustyka
    Ocena: 829
    grzegorzun napisał:
    Mam pytanie jak ustawić adresy (przełączniki DIP) dla poszczególnych reflektorów, abym mógł sterować każdym reflektorem oddzielnie. A przy okazji jak ustawić adresy na wszystkich reflektorach, aby wykonywały te same funkcje.

Listę adresów dla tego sterownika masz w instrukcji:
    https://www.manua.ls/eurolite/dmx-operator-192/manual?p=17
    Jak ustawić adresy DMX dla Eurolite LED PAR-64 z kontrolerem DMX 192?

Jeżeli chcesz żeby lampy działały dokładnie tak samo, to ustawiasz je na jeden adres. Jak chcesz żeby sterować je oddzielnie, to zgodnie z tabelką.
    Ale to ustawienie na stałe. Jeżeli chcesz żeby w jakiejś scenie lampy robiły to samo, a w innych nie, to w tych scenach musisz je zaprogramować tmi samymi wartościami dmx.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 21414204
    jakubtopolski05
    Poziom 13  
    Ocena: 15
    Zwykle takie rzeczy są w instrukcji. Ale jak się ustawia co 16 dany reflektor, to jest możliwość sterowania nim osobno.
  • REKLAMA
  • #4 21440047
    grzegorzun
    Poziom 2  
    Dziękuję za pomoc.
  • #5 21440048
    grzegorzun
    Poziom 2  
    Skorzystałem z porad forumowiczów.
REKLAMA