Witam. Mam problem z migomatem Magnum MIG205L. Włącza się lampka zabezpieczenie i nie da rady spawać. Mam ją od 3 lat. Użytkowana sporadycznie. Nie wyspawała nawet rolki drutu. Przez 2 lata było ok. Po upływie gwarancji przestał działać (zapala się lampka zabezpieczenie). Zawiozłem do magika, wymienił tranzystory. I niby było ok. Znów próba u mnie, dalej wywaliło zabezpieczenie. Oddałem z powrotem. Wymienił znów tranzystory i dalej to samo. Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
AI: Czy możesz opisać, w jakich dokładnie warunkach zapala się lampka zabezpieczenia? Czy dzieje się to podczas uruchamiania, w trakcie spawania, czy w innych okolicznościach?
Lampka zapala się zaraz po naciśnięciu przycisku w lancy.
AI: Czy na migomacie pojawiają się jakieś dodatkowe kody błędów lub wskaźniki, gdy zapala się lampka zabezpieczenia?
Tylko lampka zabezpieczenie.
AI: Czy możesz opisać, w jakich dokładnie warunkach zapala się lampka zabezpieczenia? Czy dzieje się to podczas uruchamiania, w trakcie spawania, czy w innych okolicznościach?
Lampka zapala się zaraz po naciśnięciu przycisku w lancy.
AI: Czy na migomacie pojawiają się jakieś dodatkowe kody błędów lub wskaźniki, gdy zapala się lampka zabezpieczenia?
Tylko lampka zabezpieczenie.