Witam
Mam problem ze spaloną żarówką od podświetlenia zegarów (obrotomierza) i chcę sobie ją wymienić. Wpadłem na pomysł, że jak już muszę rozbierać zegary, to może bym zmienił kolor żarówek na granatowy. Czy jest to jakoś bardzo skomplikowane? Trzeba lutować czy żarówki się wciska? Ile jest ogólnie żarówek i jakich najlepiej użyć?
Przekopałem trochę internetu i już mi się miesza wszystko, z tego co wiem, to najlepiej chyba użyć żarówki LED SMD.
Czy te żarówki zdadzą egzamin?
Pojazd: Opel Astra G 1.6 8V 1999 r. 75 KM benzyna + gaz
Dodam, że tarcze zegarów są czarne, żarówki dają żółto-białą barwę.
Mam problem ze spaloną żarówką od podświetlenia zegarów (obrotomierza) i chcę sobie ją wymienić. Wpadłem na pomysł, że jak już muszę rozbierać zegary, to może bym zmienił kolor żarówek na granatowy. Czy jest to jakoś bardzo skomplikowane? Trzeba lutować czy żarówki się wciska? Ile jest ogólnie żarówek i jakich najlepiej użyć?
Przekopałem trochę internetu i już mi się miesza wszystko, z tego co wiem, to najlepiej chyba użyć żarówki LED SMD.
Czy te żarówki zdadzą egzamin?
Pojazd: Opel Astra G 1.6 8V 1999 r. 75 KM benzyna + gaz
Dodam, że tarcze zegarów są czarne, żarówki dają żółto-białą barwę.
Moderowany przez CameR:Reg. 3.1.16. Publikowanie wpisów zawierających pytanie/zgłoszenie problemu, na które udzielono już poprawnej odpowiedzi. Przed publikacją wpisu Użytkownik zobowiązany jest do sprawdzenia za pomocą wyszukiwarki Forum, czy dany problem był już poruszany.