logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wielka Piramida jako kwantowe Gwiezdne Wrota

kEhYo77 06 Lut 2025 18:31 6102 239
  • #1 21427804
    kEhYo77
    Poziom 20  
    Ocena: 6
    Tą teorię mam w głowie już dobre naście lat, ale nie publikowałem nic poważnego na ten temat. Nie czytałem o podobnej teorii, sam doszedłem do takiej, a nie innej konkluzji. "Prawdziwi" naukowcy nie mają czasu się głowić nad takimi rzeczami i często słabo im to wychodzi. Tu trzeba mieć szerokie spojrzenie i nie bać się wyjść poza ramy akademickiego postrzegania. Nie mają na tyle otwartych umysłów by nawet dopuścić pod rozważania taką hipotezę. Szczególnie egiptolodzy. ;) Według tej teorii twórcy piramid mogli się komunikować na wielkie odległości bez opóźnień związanych z ograniczeniami prędkości światła. Dajmy na to do najbliższej gwiazdy (Proxima Centauri) mamy 4 lata świetlne, więc fale radiowe i wszelka inna obecnie używana komunikacja potrzebuje min. 4 lata w jedną stronę i 4 lata na odpowiedź. A według teorii komunikacja odbywałaby się natychmiast wykorzystując do tego fizykę kwantową. Piramida Cheopsa to nie grobowiec. Nie jest to też elektrownia wg mnie (Christopher Dunn), ale jest to jednak urządzenie... Piramidy znajdowały się przy brzegu Nilu, bo do ich działania potrzebna była woda. W dolnych komnatach są ślady chemicznego rozpadu wody, gdzie wodór był następnie pompowany do wnętrza piramidy. Komnata Królewska w piramidzie Cheopsa jest rezonatorem wprawiającym w drgania Wielką Galerię, wraz ze znajdującym się wodorem w środku (plazma). Energia elektromagnetyczna Ziemi jest skupiana jak przez pryzmat dzięki kształtowi piramidy, idealnej gładkości równej powierzchni i położeniu Północ-Południe. Tworzy kanał EM (elektromagnetyczny) ze Słońcem, jest to taka jakby wiązka anteny nośnej sygnału połączenia Ziemia-Piramida-Słońce bez zużywania jakiejkolwiek energii innej niż ta planety: elektromagnetyczna i elektrostatyczna, które wstępnie polaryzują kanał EM Ziemia-Słońce. Drgania wodoru na Słońcu i drgania wodoru w piramidzie łączą się w rezonansie. Następuje sprzężenie kwantowe wodoru. Teraz można wiązkę modulować i przesyłać informacje pomiędzy konkretną gwiazdą natychmiastowo, bez opóźnień bo gwiazdy, które powstały w jednej mgławicy mają jednakową synchronizację kwantową wodoru. Modemem/Komputerem/Źródłem energii była Arka Przymierza znajdująca się w "sarkofagu" dotykającym "podłogi" komnaty Królewskiej. "Membraną" głośnika rezonatora jest sufit komory i sufity poziomy wyżej. Membrany te wzmacniały częstotliwości składowe pasma transmisji. Rezonator (Komora Królewska jest wolnostojący, jakby zawieszony w powietrzu i oddzielony od masy piramidy tak, by jego drgania nie przenosiły się na resztę konstrukcji. Granit jest ciężki przekazuje moment siły mikro drgań na "lekką" plazmę wodoru w komnacie. Prawdziwe drgania są elektromagnetyczne, mówimy tu spinach atomowych. Tu zachodzi rezonans elektro mechaniczny, który ze sobą współgra. Sprzężenie kwantowe polega właśnie na synchronizacji spinów. We wnętrzu są ślady silnej eksplozji z popękanymi np. belkami Komnaty Królewskiej. Pasuje mi tu wybuch reszek wodoru przy pierwszym otwarciu piramidy, pewnie od pochodni. Paradoks jest taki, że mamy Star Gate pod nosem i nie widzimy. Bo co jeśli wpływowi ludzie wiedzą i przemycają skrawki prawdy w mediach? Kształt piramidy formuje jakby wiązkę energii z energii Ziemi. Zagina elektromagnetyczne fale jak pryzmat czy soczewka. Dlatego w przeszłości, w czasach jej świetności była idealnie gładka na ścianach. W środku mogła być nierówna, liczyła się masa atomów, ale na styku z atmosferą/eterem na powierzchni to ta bariera zagięcia fal musiała być perfekcyjna. Jak napisałem niedawno piramidy musiały znajdować się na równiku, wtedy wiązka w samo południe trafia prosto w Słońce znajdujące się bezpośrednio, prostopadle nad piramidą. W pierwszym filmie Star Gate był hieroglif, co go rysowali na piasku: piramida, a nad nią mały okrąg - Słońce Å . W Komorze Królewskiej granit naokoło izoluje komorę od wpływu fal z otaczającego eteru, coś jak styropian w izolacji, tylko zasada jest odwrotna, im większa gęstość, ciężar i masa tym lepiej. Coś jak ołowiowe osłony do x-ray. Piramidy mają 12000 lat co najmniej, wybudowano je na długo przed Potopem. Lokalni ludzie Wytargali Arkę Przymierza z piramidy i tak oto zaczęła historia arki, co ją wywieziono właśnie z Egiptu. Większość megalitycznych miejsc leży jakby na równiku. Tu do działania piramidy też Słońce musi znajdować się nad urządzeniem prostopadle. Najprawdopodobniej skorupa się przesunęła (Potop) i mamy teraz równik gdzie indziej. Egipt tysiące lat temu był dżunglą geologicznie, co pasuje pod równikowy klimat.

W Wielkiej Galerii napełnionej wodorem wytwarzano rezonansową falę stojącą o wielokrotności długości fali tak, by sprężony mechanicznie wodór wytworzył tyle sekcji ile jest prostokątnych otworów na dole po bokach. Tam były umieszczone elektrody polaryzujące sprężony gaz. Czy tak modulowano wiązkę energii wychodzącą z wierzchołka piramidy?

Na filmiku namiastka fali stojącej w gazowej tubie. Te prążki mogą być bardzo wyraziste, równo rozłożone i 'cienkie', wyraźnie oddzielające się od sąsiadujących. Kwestia sterującej mocy.

A do czego były ruchome "drzwi" przy wejściu do Komnaty Królewskiej? Jak były otwarte Arka "nadawała"' zamykając je zmieniała się w odbiornik.

Zapraszam do dyskusji.
  • #2 21427818
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #4 21427957
    r103
    Poziom 37  
    Ocena: 948
    No przyznaję autorowi tematu - mnie też takie myśli chodzą czasami po głowie że tak było...

A szczególnie nie podoba mnie się akademickie datowanie - czasów pre-historycznych i w skali geologicznej - tam tak jakoś żeby do teorii pasowało ustalają upływ czasu...
  • #5 21428928
    kEhYo77
    Poziom 20  
    >>21427804 Galeria jest ogromna i powiedzmy fala o długości metra zwielokrotniona w fali stojącej swobodnie się wytworzy przy danej częstotliwości nawet jakbyśmy podmienili wymiar długości Galerii o 1cm np. dłuższy. Precyzyjnie trzeba było dobrać położenie piramidy na równiku, tak, by przechodził przez oś środka piramidy, wtedy siły Coriolisa 'kręcą eterem' jedna połówka piramidy w lewo, druga w prawo, co powoduje naturalną kolizję energii dwóch półkul Ziemi. Nie potrzeba wielkiego sprzętu by tego dokonać wystarczy wiadro z wodą i dziurą w dnie i parę liści.

Precyzyjnie też musiał być wykonany poziom piramidy tak, by wiązka ze szczytu trafiła prosto w Słońce 2 razy do roku. Ale to też było łatwe do wykonania. Wystarczyło zalać plac budowy wodą, tworząc równomierną taflę i mamy poziomicę! Czy resztki szczelnej, kamiennej posadzki wokół piramidy mogły pokrywać duży obszar wokół, nie pozwalając by woda wsiąkała w ziemię?
  • #6 21429398
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 21429627
    Madrik
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1182
    Świetna teoria... Może kolega jednak wyjaśnić... Po co budowali Wielką Piramidę i trzymali ją pustą jakieś 1200 lat, czekając na zbudowanie Arki Przymierza, żeby uruchomić system?
    To musiała być niezła fucha.

" - Słuchaj prawnuczku... To tutaj, z kamienia stoi już 500 lat i to będzie super świetny system do podróży międzygwiezd... Znaczy się, ten tego, poza drogę rydwanu Horusa. Tak mi mówił mój pradziadek. Ale na razie... Nie działa.
    Masz tu papirus z instrukcją obsługi, przepisuj go starannie co 2 wylewy Nilu, bo gnije od wilgoci. Według planu, za 800 lat dostawią główny nadajnik, bo mają jakąś obsuwę w planie zamówień.
    Za 15 lat, przekaż wszystko swojemu synowi. On niech przekaże to swojemu, a on swojemu. Za pilnowanie płacą nam całe 3 dzbany półkwartowe piwa miesięcznie, więc stawka jest spora. I pamiętaj, co pół roku należą się placki zbożowe. Nie mniej niż 6. Albo ekwiwalent w mące. Lepiej brać mąkę, bo można zrobić z niej coś innego, a placki się nudzą po paru latach.

Dobra, wiesz wszystko, niech twoje potomstwo przekaże to dalej, masz fuchę aż do mumifikacji - Mamy ją w pakiecie pracowniczym, więc nie musi rodzina płacić. Pamiętaj, za 800 lat planowo, choć jak pójdzie źle to zamówienia się wyrobią szybciej i stracimy ze 100 lat zatrudnienia. Nie od parady jest czasem puścić "czerwonego kura" w ośrodku badawczym. To im resetuje licznik. Szybciej nie zrobią... Musieli by nam niewolnicy nawiać, czy coś... He he...

Dobra! Jak ktoś zapyta, mów: To jest piramida na miarę naszych możliwości, my tą piramidą otwieramy oczy niedowiarkom, to jest nasze, przez naszych przodków zrobione i nie jest to nasze ostatnie słowo. I wtedy, wnusiu, nikt się nie przyczepi, bo to w oparciu o Faraona i 3 świątynie. A! i jeszcze jedno, Nie wiem po co, ale jest wymóg by co tydzień nażreć się fasoli, zejść do dolnej komory i napierdzieć ile się da. Podobno jakieś tankowanie... Co to jest tankowanie?
    Mój dziadek nie wiedział. Dobra, przejmujesz robotę, a ja idę umrzeć w spokoju nad Nilem. Pamiętaj, zanieść mnie później do balsamistów, zanim się zaśmierdnę. I uważaj na krokodyle. Skubane potrafią oderwać kawałki, a potem się głupio w zaświatach wygląda...
    Jak twój prapraprapradziadek Inacomnietopis. Musi głupio wyglądać w zaświatach z gipsową głową i połową tułowia, ale trzeba było jakoś ratować sytuację Dobra w skrócie, to kamienne sobie stoi i czeka, planowo uruchomią za kilka stuleci.
    Przepisuj instrukcję, bo nie ma kopii, a szybko gnije.
    Bierz co miesiąc wynagrodzenie, pamiętaj o mące i mumifikacji z pakietu. Miej syna. Jak nie będziesz miał, adoptuj jakąś sierotkę, będzie ci wdzięczna za robotę do śmierci.
    Tak trzymaj, najlepsza fucha w Egipcie. A najważniejsze... Nadajnik przywiozą trzy godziny po wschodzie słońca, trzeba być kwadrans wcześniej i otworzyć... Kurier będzie miał czerwoną perukę z pięcioma złotymi gwiazdkami."

Dobra, pomijam już, Że Arki w Egipcie nigdy nie było... Ale teoria prawie jak prawdziwa. Grzybki musiały być w pierwszym gatunku.
  • #8 21429863
    kEhYo77
    Poziom 20  
    Madrik napisał:
    Grzybki musiały być w pierwszym gatunku.

Nigdy w życiu nie próbowałem, wolę Anandamid. ;)

Uważam jednak, że w Egipcie powstał po pewnym czasie tzw. "Cargo cult" czyli kult piramidy.
    Oryginalna, pierwsza i jedyna "działająca" piramida została wybudowana, gdy "bogowie" przybyli z gwiazd z misją osiedlenia się na Ziemi.
    Musieli mieć kontakt z Bazą, więc zbudowali "antenę" w postaci piramidy. Przywieźli ze sobą komputer (ARKA) i umieścili go wewnątrz.
    Konstrukcja jest taka, że tą arkę można wymontować i przenieść do innej piramidy, gdy ta przestanie działać. Dlaczego?
    Ano właśnie dlatego, że kosmicznie egzystujemy w niestabilnym rejonie dysku Drogi Mlecznej.
    Być może sąsiednia piramida musiała zostać wybudowana, bo się przesunął równik na Ziemi np. o kilkaset metrów. Ale jej wewnętrzna konstrukcja jest odmienna.
    Może to był już tylko sam odbiornik?
    Reszta piramid to naśladownictwo najwyraźniej. Bo do komunikacji poprzez Słońce potrzebna jest DUŻA masa i duża wysokość - duże napięcie atmosferyczne.
  • #9 21429892
    PRL
    Poziom 41  
    Ocena: 893
    kEhYo77 napisał:
    wolę Anandamid

Proponuję LSD. Po tym to od razu byś odbył podróż międzygwiezdną. ;)
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #10 21429897
    kEhYo77
    Poziom 20  
    >>21429892 Nie chcę, też nigdy nie brałem. Miałem natomiast przypadkowe spotkanie z "medium", która złapała mnie za nadgarstek i spytała czy wiem co to IQ? Ja, że tak. Ona: Twoje IQ to trylion! I poprzestańmy na tym. True story.
  • #11 21429903
    helmud7543
    Poziom 43  
    Ocena: 1563
    kEhYo77 napisał:
    (...) Nie mają na tyle otwartych umysłów by nawet dopuścić pod rozważania taką hipotezę. (...)

Hipoteza oznacza naukowe podejście, a nie mieszanie rzeczywistości z marzeniami. Otwarty umysł nie oznacza zaś mylenia wyobraźni z fantazją. Światowy spisek (który nazwał bym raczej biznesem), niezależnie od swojego istnienia, nie wpływa na wartość merytoryczną tego, co napisałeś.
    Z resztą tego co napisałeś nie ma co dyskutować. Ani to co przedstawiłeś nie ma tyle sensu, żeby warto to rozważać, ani sam - celowo bądź nie - takiej krytyki nie przyjmiesz.
  • #13 21429988
    kEhYo77
    Poziom 20  
    >>21429970 Dokładnie powiedziała 1 i 20 zer, ale kto by tam liczył...
  • #15 21430002
    kEhYo77
    Poziom 20  
    >>21429999 Babka się nie znała na nazwach za bardzo. :)

Dodano po 2 [minuty]:

>>21427804 Początki przesyłania informacji metodą splątania kwantowego. Piramida zamiast światłowodu używała wiązki energii wychodzącej ze szczytu.

https://news.northwestern.edu/stories/2024/12...ntum-teleportation-over-busy-internet-cables/

Wodór w gwiazdach w obrębie galaktyki ma jednakową częstotliwość wymuszaną przez centralną czarną dziurę.
    Nie wiem, czy porównując np. dwie sąsiednie galaktyki, ta częstotliwość będzie inna w fazie np. A. Co się dzieje, gdy 2 galaktyki się łączą?
    Nasz gwiezdny rejon kosmosu pochodzi z galaktyki Sagittarius Dwarf i relatywnie kosmicznie niedawno zostaliśmy wciągnięci w dysk Drogi Mlecznej. Synchronizację trzeba wytworzyć, bo powierzchnia Ziemi jest odizolowana od próżni kołderką atmosfery/jonosfery/pasami Van Allena.

Przykład: stoisz obok pracującego generatora, który wibruje. Załóżmy, że chcesz poczuć jego wibrację: wystarczy wziąć patyk i przyłożyć jego koniec do urządzenia i voilà, jesteśmy podłączeni do wibracji. Tym "patykiem" w Piramidzie jest wiązka energii o specjalnej strukturze, nie jak laser, ale bardziej jak DNA. https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=t...60V6G3nZP3bYslStZ4T_KXVGkrnIGASI&usqp=CAU
  • #16 21430100
    Madrik
    kEhYo77 napisał:

Nigdy w życiu nie próbowałem, wolę Anandamid. ;)

Czyli jednak coś bierzesz...

kEhYo77 napisał:

Uważam jednak, że w Egipcie powstał po pewnym czasie tzw. "Cargo cult" czyli kult piramidy.
    Oryginalna, pierwsza i jedyna "działająca" piramida została wybudowana, gdy "bogowie" przybyli z gwiazd z misją osiedlenia się na Ziemi.

Pierwsza piramida powstała jakieś 150 lat przed piramidą Cheopsa. Piramidy ogólnie budowano dość krótko. 99% piramid jest małych i jest zbudowana poza Egiptem. Bardzo szybko Egipcjanie przeszli na grobowce ziemne.

kEhYo77 napisał:

Musieli mieć kontakt z Bazą więc zbudowali "antenę" w postaci piramidy. Przywieźli ze sobą komputer (ARKA) i umieścili go wewnątrz.

Arka powstała 1200 lat po piramidach... Jeżeli wierzyć przekazom biblijnym.
    Wtedy piramidy już dawno były wspomnieniem swojej świetności.

kEhYo77 napisał:

Konstrukcja jest taka, że tą arkę można wymontować i przenieść do innej piramidy, gdy ta przestanie działać. Dlaczego?

Nie wiem, ale wynieśli ją Żydzi do Jerozolimy. To tak jakby w przeciwną stronę...
  • #17 21430108
    kEhYo77
    Poziom 20  
    >>21430100 Każdy ssak "bierze" Anandamid, który jest produkowany wewnętrznie przez organizm. Dokształć się.
  • #18 21430120
    krakarak
    Poziom 42  
    Ocena: 1844
    Ja pierdziu, odlot...
  • #19 21430135
    kEhYo77
    Poziom 20  
    Madrik napisał:
    kEhYo77 napisał:

"Arka powstała 1200 lat po piramidach... Jeżeli wierzyć przekazom biblijnym.
    Wtedy piramidy już dawno były wspomnieniem swojej świetności."

Jak arka "powstała" możesz wytłumaczyć? Wystrugali ją miedzianymi dłutkami?
    Arkę odkryto, włamując się do piramidy, koniec, kropka. Czas tego zdarzenia jest trudny do ustalenia.
  • #20 21430201
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1098
    kEhYo77 napisał:
    Arkę odkryto, włamując się do piramidy, koniec, kropka.

Znaczy, że Naród Wybrany to... :shocked!: Złodzieje?
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • #21 21430334
    Madrik
    kEhYo77 napisał:
    >>21430100 Każdy ssak "bierze" Anandamid, który jest produkowany wewnętrznie przez organizm. Dokształć się.

Jest też syntetyzowany i dostępny w postaci suplementów lub leków.
    Nie wiem jaką postać wolisz. Euforię masz zapewnioną. Z logiką niestety gorzej.

kEhYo77 napisał:

Jak arka "powstała" możesz wytłumaczyć? Wystrugali ją miedzianymi dłutkami?
    Arkę odkryto, włamując się do piramidy, koniec, kropka. Czas tego zdarzenia jest trudny do ustalenia.

Biblia Tysiąclecia napisał:
    I uczynią arkę z drzewa akacjowego; jej długość będzie wynosiła dwa i pół łokcia; jej wysokość półtora łokcia i jej szerokość półtora łokcia.
    I pokryjesz ją szczerym złotem wewnątrz i zewnątrz, i uczynisz na niej dokoła złote wieńce.
    Odlejesz do niej cztery pierścienie ze złota i przymocujesz je do czterech jej krawędzi: dwa pierścienie do jednego jej boku i dwa do drugiego jej boku.
    Rozkażesz zrobić drążki z drzewa akacjowego i pokryjesz je złotem.
    I włożysz drążki te do pierścieni po obu bokach arki celem przenoszenia jej.
    Drążki pozostaną w pierścieniach arki i nie będą z nich wyjmowane.
    I włożysz do arki Świadectwo, które dam tobie.
    I uczynisz przebłagalnię ze szczerego złota: długość jej wynosić będzie dwa i pół łokcia, szerokość zaś półtora łokcia;
    dwa też cheruby wykujesz ze złota. Uczynisz zaś je na obu końcach przebłagalni.
    Jednego cheruba uczynisz na jednym końcu, a drugiego cheruba na drugim końcu przebłagalni. Uczynisz cheruby na końcach górnych.
    Cheruby będą miały rozpostarte skrzydła ku górze i zakrywać będą swymi skrzydłami przebłagalnię, twarze zaś będą miały zwrócone jeden ku drugiemu.I ku przebłagalni będą zwrócone twarze cherubów.
    Umieścisz przebłagalnię na wierzchu arki, w arce zaś złożysz Świadectwo, które dam tobie.
    Tam będę się spotykał z tobą i sponad przebłagalni i spośród cherubów, które są ponad Arką Świadectwa, będę z tobą rozmawiał o wszystkich nakazach, które dam za twoim pośrednictwem Izraelitom.

Arkę wykonali Żydzi. Gdzie? Na półwyspie Synaj, w XIII wieku p.n.e.
    Piramidy powstały w XXV wieku p.n.e. Skromne 1200 lat różnicy. Skromne pół tysiąca kilometrów od najbliższej piramidy. Wtedy podróż raczej na piechotę.
    Żaden Egipcjanin nie przyznaje się, żeby Arka była egipska.

Mylisz czasy, miejsca, kultury, religie, ignorujesz fakty.
    Może i błogość kannaboidów ci służy, ale na logikę to raczej wpływa bardziej negatywnie.
    Raczej usłyszałeś jakieś ciekawostki i powiązałeś je sobie, na zasadzie "bo to fajnie brzmi".

Napisz książkę fantasy. To może nawet na tym zarobisz.
    Jak Żydzi kradną Arkę z piramidy, uciekają z Egiptu, a potem próbują na pustyni odpalić nadajnik, ale w zamian dostają bana na kontakty międzygwiezdne, za naruszenie regulaminu, bo Mojżesz po pijaku stłukł jedną z tablic z instrukcją, a tam było kolejnych 5 zasad, o których się nigdy nie dowiedzieliśmy...
    A teraz przez to UFO nas omija, bo mamy cały czas bana...

Jeszcze na tym zarobisz...
  • #22 21430337
    kEhYo77
    Poziom 20  
    >>21430334
    Madrik napisał:
    Z logiką niestety gorzej.

W którym miejscu?
  • #23 21430352
    Madrik
    kEhYo77 napisał:
    >>21430334
    Madrik napisał:
    Z logiką niestety gorzej.

W którym miejscu?

W każdym.
    Nie widzę ani jednego logicznego argumentu lub wywodu, w całej twojej wypowiedzi.
  • #25 21430437
    kEhYo77
    Poziom 20  
    Madrik napisał:
    Arkę wykonali Żydzi. Gdzie? Na półwyspie Synaj, w XIII wieku p.n.e.

Oni tylko wykonali obudowę do Arki wg "boskich" instrukcji, tak by można ją było w miarę bezpiecznie przetransportować. Obudowa w formie kondensatora naładowana elektrycznie izolowała częściowo szkodliwe, a nawet zabójcze dla ludzi promieniowanie Arki. Tyle w temacie.
  • #26 21430439
    Chris_W
    Poziom 39  
    Ocena: 1047
    Madrik napisał:

Pierwsza piramida powstała jakieś 150 lat przed piramidą Cheopsa. Piramidy ogólnie budowano dość krótko.

Budowano raczej dłuższy okres czasu. Ale jest faktem, że jest masa małych i nieudanych piramid i widać tu historyczny postęp - na początku były piramidy schodkowe, niesymetryczne, a czasem totalnie nieudane i są znane ich ruiny. Są też przypadki kiedy starsze przerabiano na nowsze. To jest kilkaset lat rozwoju budowy - nic nie wzięło się z powietrza - potem moda minęła - jakiś kryzys nastał i nie było stać władców (bo chyba Egipt się podzielił) na tak potężne wyzwania.
    Jak piramida może być nadajnikiem? Jak są inskrypcje o zmarłym (od dawna przetłumaczone) - są modlitwy o pomyślność dla faraona po drugiej stronie, generalnie całe litanie tekstu o zmarłym i i jego pomyślności - a nie ma nic o żadnych technikaliach komunikacji. Można co najwyżej to przetłumaczyć jako równania teleportacji - bo faraon robi w końcu "wniebowstąpienie" i te wszystkie "księgi umarłych" to matematyczny zapis teleportowania w zaświaty. ;)
    Wreszcie wiadomo co robiły sarkofagi w tych piramidach...
    Tysiąc razy prostszym wytłumaczeniem jest, że faraon ze swojego snobizmu "przepalał zasoby kraju" co by sobie grobowiec zafundować lepszy niż ktokolwiek na świecie - bo wszak jest się boskim dziedzicem - więc kto jak nie faraon ma pokazać chwałę...
    Arka przymierza to czasy kiedy faraonów chowano w grotach doliny królów, mody na piramidy już nie było - a potęga boskiego faraona realizuje się w świątyniach typu Karnak (Żydzi uciekali z Egiptu po upadku herezji religijnej - Tutanchamon był ostatnim heretykiem - a on przecież swojej piramidy nie miał).
  • #27 21430767
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #28 21430869
    Millaka
    Poziom 24  
    Ocena: 226
    Ja tam często widuje kosmitów budujących piramidy czy inne inteligentne formy życia z kosmosu.
    Niestety zaraz pojawia się jakiś MiB i błyska mi czymś po oczach i natychmiast o wszystkim zapominam.
    Próbowałem już nosić cały czas okulary przeciwsłoneczne, ale one nic nie pomagają i nie potrafię ich opisać.
  • #29 21430929
    popromienny
    Poziom 25  
    Ocena: 162
    Witam, a może to ci sami zbudowali "Wielką Piramidę", którzy ścierali się między sobą na Dalekim Wschodzie p.n.e i używali słynnej "broni atomowej" w starożytności, w "Atomowych Wojnach Bogów"?
    Zresztą - na całym świecie istnieją "stopione miasta" przez ekstremalnie wysokie temperatury, bo od Ameryki Południowej - po Daleki Wschód właśnie i naukowcy od dziesiątek lat "zachodzą w głowe", kto używał "broni atomowej na Ziemi" przed naszą erą, np. w słynnym Mohendzo Daro, czy w Sodomie i Gomorze?
    Pozdrawiam.
  • #30 21431109
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczyła spekulatywnej hipotezy, że Wielka Piramida w Gizie nie była grobowcem, lecz elementem systemu komunikacji natychmiastowej opartej na zjawiskach kwantowych, eterze, rezonansie i dużych różnicach potencjałów między szczytem piramidy a głębokim uziemieniem. W toku rozmowy pojawiły się odniesienia do splątania kwantowego, transmisji przez Słońce, „anteny” piramidalnej, Arki jako rzekomego modułu/komputera oraz do nowych doniesień o strukturach pod piramidą, interpretowanych jako studnie, uzwojenia lub elementy transformatora. Uczestnicy spierali się o wiarygodność map Piri Reisa, kręgów w zbożu, filmów UFO i rzekomych dowodów archeologicznych, a także o zgodność tych tez z fizyką, historią Egiptu i datowaniem piramid. Wątek obejmował też krytykę pseudonaukowych interpretacji, kontrargumenty dotyczące kartografii, precesji, eteru i próżni kwantowej oraz liczne dygresje o zjawiskach paranormalnych i starożytnych „technologiach”.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA