logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wielka Piramida jako kwantowe Gwiezdne Wrota

kEhYo77 06 Lut 2025 18:31 6174 239
  • #151 21793803
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1098
    kEhYo77 napisał:
    Nawet jest boski symbol nieskończoności...

Raczej dowód, że "starożytni kosmici" posługiwali się (w niewiadomym celu) arabską cyfrą osiem.

kEhYo77 napisał:
    ...i PIRAMIDY!

Albo dwa ciągi schodów (stopni), bowiem już "starożytni kosmici" wiedzieli, że... "stoimy z prawej, przechodzimy z lewej" i te podwójne schody są niezbitym dowodem na tę ich wiedzę.
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • #152 21793821
    kEhYo77
    Poziom 20  
    Ocena: 6
    Matuzalem napisał:
    Raczej dowód, że "starożytni kosmici" posługiwali się (w niewiadomym celu) arabską cyfrą osiem.

Jak się mogli posługiwać systemem cyfr, który nie ma nawet 2000 lat, a piramidy w Gizie mają co najmniej kilkanaście tysięcy lat, co potwierdzają badania erozji wodnej wokół Sfinksa.
    Matuzalem napisał:
    Albo dwa ciągi schodów (stopni), bowiem już "starożytni kosmici" wiedzieli, że... "stoimy z prawej, przechodzimy z lewej" i te podwójne schody są niezbitym dowodem na tę ich wiedzę.

O te piramidy mi chodziło. Nawet tego nie obejrzałeś, a próbujesz zabłysnąć.
    Postać o wyglądzie obcego na reliefie z piramidami i symbolami w tle
  • #153 21793908
    Madrik
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1188
    kEhYo77 napisał:

Jak się mogli posługiwać systemem cyfr, który nie ma nawet 2000 lat, a piramidy w Gizie mają co najmniej kilkanaście tysięcy lat, co potwierdzają badania erozji wodnej wokół Sfinksa.

No nie mogli... Ale ten, co fabrykował filmik na Youtube, mógł o tym niekoniecznie pamiętać.

Szczególnie, że starożytni Egipcjanie mieli własny system zapisu wielkości matematycznych. Ale kto by się tam uczył hieroglifów... Lepiej wrzucić coś, co się już zna i co wprowadzono w XVII wieku naszej ery, a konkretnie w Anno Domini 1655 i czego żaden starożytny człowiek nie mógł wiedzieć... A można było zerknąć choćby jak Egipcjanie w czasach faraonów zapisywali nieskończoność... To im przecież przypisuje się wymyślenie Uroborosa, czyli węża zjadającego własny ogon, jako symbol niekończącego się cyklu. Symbol potem przejęty przez Greków czy Celtów...

Ale te filmy nie są robione dla osób myślących, tylko raczej do tych, które szukają sensacji i potwierdzenia własnych przekonań.
    Tak więc, nie przejmą się, że "starożytna" tablica ma symbole znacznie nowsze niż powinna, zamiast tych, co były w obiegu, w epoce i dziś nikt by ich nie zrozumiał, poza kilkoma znawcami egiptologii, oraz są na niej symbole praktycznie współczesne. Kosmici, magia... Jeden pies. Liczy się "właściwa" prawda.

A swoją drogą, badania nad erozją Sfinksa dowodzą, że stara jest skała z jakiej jest wykonany, a nie wieku piramid, ani nawet wieku samego Sfinksa.
    Gdyby było inaczej czytałbyś o badaniach erozji wodnej piramid...
    Po prostu na pomnik wykorzystano starą skałę...

A co do samej piramidy, to odkryto dzienniki robotników ją budujących na papirusach. Stąd dość dokładnie wiadomo kto, kiedy i ile czasu ją budowano.

Swoją drogą, to zaraz pewnie zobaczymy filmy z budowy Wielkiej Piramidy i lądujących kosmitów obok Stonehenge... Nie takie rzeczy teraz można wygenerować.
  • #154 21793910
    kEhYo77
    Poziom 20  
    >>21793908 Filmik nie jest sfabrykowany, możesz poddać analizie AI.
    Taaak, na bank ktoś wyrył w bronzie wiele stron i zrobił filmik pod moje przekonania by dostało to parę lajków...
    Nie ma żadnych dowodów, że Egipcjanie zbudowali Piramidy w Gizie. Budowali tylko małe popierdułki, co się zaraz rozsypywały.
  • #155 21793916
    Madrik
    Filmiki fabrykowano na długo przed erą AI... Może nie AI go zrobiło, ale w prawdziwość to raczej bym nie wierzył...
    Ktoś zrobił filmik... Są takich tysiące. Ty po prostu wybrałeś taki, który najlepiej pasował do twoich przekonań.
    Ot cała tajemnica.
    A te "parę lajków" to są dla kogoś praktyczne pieniążki. Szczególnie jak takich filmów ma setkę i każdy ma "parę lajków".
    No cóż... Prawda jest nudna, a sensacja ciekawa. Nic dziwnego, że się tylu osobom podobają dziwne teorie.

A co do piramid to G. prawda.
    Po pierwsze Gizie to jest raptem kilka piramidek. Nie są ani ciekawe, ani szczególnie stare. Po prostu trzy z nich są duże.
    Piramid jest o wiele więcej, setki jak nie tysiące. Tylko nie tak "ekskluzywne" i nie tak widowiskowe. Większość nawet nie jest w dzisiejszym Egipcie, bo granice się zmieniły.

Jakbyś prześledził temat, to znamy różne style budowy piramid, różne technologie i materiały. Znamy takie, co zostały "popsute" w czasie budowy i takie, które trzeba było "poprawić" konstrukcyjnie, więc są krzywe. Eksperymentowano z różnymi rozwiązaniami.
    Nie jest to ani skomplikowana budowla, ani szczególnie trudna do wykonania.
    Znamy ich budowniczych, ich zapiski, zamówienia na materiał...
    Znamy też takie piramidy co się rozsypały, bo wykonano je z materiałów gorszej jakości.
    I wiemy, czemu przestano je budować.
    Ale kosmitów ani specjalnych zagadek jeszcze nie stwierdzono.
  • #156 21793931
    kEhYo77
    Poziom 20  
    >>21793916 Jak ktoś zrobił ten filmik? Opisz. Chodziło mi o analizę AI autentyczności video. AI Potrafi wykryć fotomontaże i generowane AI. Putin użył takiego AI do zdemaskowania niby zdjęć z Księżyca, była krótka wzmianka filmowa w wiadomościach jakiś czas temu. Oczywiście narracja nie była dosłowna, ale było wydać w tle monitory z 'fotkami' i na czerwo pozaznaczane obszary nieścisłości wykryte przez AI. Ten filmik jest z tego roku.
  • #157 21793965
    Madrik
    Ten filmik o którym mówisz, to właśnie manipulacja.
    Zdaje się nie dawno nawet jeden z kanałów naukowych opisał jak to zrobiono.
    W skrócie - pobrano najgorsze, dostępne zdjęcie z archiwum, wykonane w formacie stratnym, a potem użyto filtrów w programie graficznym, który jedyne co wykrył, to straty wywołane kompresją pliku.
    Jeżeli dokładnie to samo zdjęcie, pobierzesz z tego samego miejsca, ale w oryginalnej rozdzielczości i formacie RAW - czyli takim w jakim jest odczytywany obraz matrycy aparatu (co wie każdy zajmujący się nawet amatorsko fotografią cyfrową), to takich zmian już nie znajdziesz.
    Najstarsza metoda manipulacji, to podanie znanej prawdy w otoczce kłamstw.
    Sam sobie odpowiedz, czemu komuś zależy na tym, by coś ci udowodnić, skoro posuwa się do manipulacji dowodami, żeby coś ci pokazać...
    Filmy fałszowano od zarania kinematografii. Fałszerstwa zdjęć są równie stare jak sama fotografia. Jest nawet taka epoka, kiedy fotografia była na tyle niedoskonała, że KAŻDE zdjęciu musiało być ręcznie poprawiane przez artystę malarza, na negatywie.
    Teraz AI umożliwia fabrykowanie pewnych rzeczy, ale nigdy nie była to jedyna metoda manipulacji.
    Youtube jest zawalone fałszywymi filmami, prezentującymi czy to naciągane teorie, pokazujące nieprawdziwe rzeczy czy wręcz kłamstwa... A mimo to, wiele osób im wierzy, tylko z tego powodu, że nie chce im się samodzielnie sprawdzić, czy to co oglądają ma sens i jest zgodne ze źródłami.

Np. skąd wiesz, że patrzysz na tablice z brązu, a nie na druk 3D pomalowany werniksem?
    Mogę taką tablicę zrobić w kilka godzin, mając karton, farbę i nożyczki, nawet bez pomocy AI czy drukarki 3D... Co chcesz zobaczyć? Tablicę w "gadzim" na cześć T-Rexa Kinga, zabitego w czasie protestu przed próbami nuklearnymi na półwyspie Jukatan? Nieznaną nigdy wcześniej cywilizację z głębi morza? Rasę inteligentnych ptaków, które zostawiły pożegnanie dla potomnych odlatując w kosmos 4 miliony lat temu?
    Podaj temat... Sfabrykowanie dowodów pod tezę to banał. Na filmie mogę ci powiedzieć wszystko - nawet, że to tablica z uranu... Przecież nie zapytasz się o rozpad połowiczny...
    A może dowód na istnienie Thora, inuickiego boga piwa bezalkoholowego, którego później wrogowie przerobili na Wikinga i boga piorunów...
    A może, że jesteśmy 345 światem uniwersum Marvela? Co powiesz na tabliczkę znamionową świata?

Czy jeżeli wrzucę to na serwis z filmami, ktoś to polubi, to stanie się prawdą?
  • #158 21793971
    kEhYo77
    Poziom 20  
    Madrik napisał:
    Ten filmik o którym mówisz, to właśnie manipulacja.
    Zdaje się nie dawno nawet jeden z kanałów naukowych opisał jak to zrobiono.

Ale prawisz banialuki - udowodnij, jak nie to jesteś spalony. Manipulacja to jest właśnie to, do czego tu się posuwasz.
    Gnij sobie w zakłamanej rzeczywistości, ja lecę sięgać gwiazd...
  • #159 21794056
    Matuzalem

Poziom 43  
    1.
    kEhYo77 napisał:
    Jak się mogli posługiwać systemem cyfr, który nie ma nawet 2000 lat,

No właśnie, jak?

2.

kEhYo77 napisał:
    O te piramidy mi chodziło

A mi o inne więc "nawet tego nie zrozumiałeś" Pan, a "próboujesz zabłysnąć".

3 (jako dodatek do tego, co Pan Madrik zechciał skreślić).

kEhYo77 napisał:
    ktoś wyrył w bronzie wiele stron i zrobił filmik pod moje przekonania

Nie jesteś Pan pępkiem świata i dlatego nie filmik zrobiono pod Pańskie przekonania (by się Panu podlizać?), a Pańskie przekonania(sic!) pasują do tego czym Pana zmanipulowano dzięki temu i podobnym "dziełom".

50 lat temu z okładem i mnie fascynował przekaz wynikający z książek Dänikena i innych, idących śladem jego popularności, autorów(w tym co najmniej jednago polskiego). Widać moda na ich "odkrycia" wraca (obudowana współczesnymi narzędziami(?)).

A gdzie Dogoni z ich wiedza o Syriuszach?
    A gdzie Mahabharata z jej latającymi i miotającymi ogień "jaśniejszy od słonecznego" maszynami pełnymi bogów?
    A gdzie Księga Ezechiela z jego kołami w kołach lub Księgo Rodzaju i opisem losu Sodomy i Gomory?
    Itd., itp.

Proszę więc się nie ograniczać do jakichś "dziur w ziemi" na Płaskowyżu Giza wykrytych, a spojrzeć "na problemat" holistycznie i dać sobie oraz nam możliwość ocenienia jak bardzo Pan "zjednowymiarowiał".

QED
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
  • #160 21794111
    kEhYo77
    Poziom 20  
    Kamienne artefakty o nietypowych kształtach ułożone na stole wystawowym
    Ale ktoś fejków nastrugał z kamienia. ;)
    To tylko czubek góry lodowej tego, co znaleziono w Ameryce Środkowej w ostatnich latach. Ja sam mam folder z ponad 1000 zdjęć, a mocno nie zbieram.
    Warto się tym zainteresować a nie tylko besztać 'posłańca'.
  • #161 21794135
    m2606
    Poziom 34  
    Ocena: 578
    kEhYo77 napisał:
    Ale ktoś fejków nastrugał z kamienia.

My widzimy tutaj jedynie zdjęcie jakiegoś stołu biesiadnego,obciągniętego brązowym suknem na którym coś leży-nie wiemy co.
    Zdjęcie zamieścił fantasta,który nie zbiera zdjęć,ale ma ich 1000 .Fantasta,który każe komuś udowadniać że on nie ma racji,zamiast samemu udowodnić że ją ma (tak to działa). To zdjęcie niczego nie udowadnia.
  • #162 21794138
    kEhYo77
    Poziom 20  
    >>21794135 Nie ma udowadniać niczego konkretnego, ma zachęcić do poszukiwań na własną rękę.
    Dwie duże rzeźby o wyglądzie starożytnym leżące we wnętrzu pojazdu
    Są też dużo większe artefakty...
  • #163 21794147
    m2606
    Poziom 34  
    kEhYo77 napisał:
    Są też dużo większe artefakty...

Tak są. Pomyśl co stwierdzą za 10000 lat jak odkopią kiedyś to

Złota statua Kaczora Donalda w ogrodzie z kwiatami i odwiedzającymi w tle
    Potem odkopią jeszcze więcej różnych bzdur i pokażą to jako dowód na to co się tutaj odwalało w XX w.
  • #164 21794327
    Chris_W
    Poziom 39  
    Ocena: 1048
    kEhYo77 napisał:
    Kamienne artefakty o nietypowych kształtach ułożone na stole wystawowym
    Ale ktoś fejków nastrugał z kamienia. ;)
    .

W tych dziedzinach czyli "paleoastronautyka" - fejk pogania fejkiem - ot taka branża....

Człowiek na triceratopsie (taki dinozaur) z kolekcji tzw. "kamieni z Ica":
    Wyryty rysunek człowieka jadącego na triceratopsie na ciemnym kamieniu z Ica
  • #165 21794340
    Madrik
    kEhYo77 napisał:
    >>21794135 Nie ma udowadniać niczego konkretnego, ma zachęcić do poszukiwań na własną rękę.

A do poszukiwań prawdy o potencjalnej manipulacji też?
    Psychologia doskonale zna "efekt potwierdzenia". Niestety działa i jego ofiarą pada wiele osób.
    To, że podważysz prawdziwość informacji, zanim ją przyjmiesz, nie świadczy o jakiejś ignorancji, a wręcz przeciwnie.
    Jest wiele powodów, dla których rozpowszechnia się nieprawdziwe informacje.
    Jeżeli chodzi o "artefakty" z Ameryki Południowej, to nie jest tajemnicą, że takie przedmioty są produkowane wręcz taśmowo w lokalnych warsztatach i postarzane. Bo są poszukiwane przez turystów i hobbystów.
    Jednocześnie są tam bardzo rygorystyczne przepisy odnośnie ochrony dzieł sztuki i zabytków.
    Trzeba zatem choć się zastanowić czy nie padasz ofiarą oszustwa, bo 99,99% tego co widać na otwartym rynku to fałszywki.

A przy okazji, poznaj Skalmara Dyskobola.

Metalowa rzeźba dyskobola częściowo zanurzona w płytkiej wodzie przy brzegu morza

Ta rzeźba powstała zaledwie kilka miesięcy temu w jednym, konkretnym celu.
    Została specjalnie zatopiona w morzu i jej zadaniem jest wyłącznie zrobić dowcip przyszłym archeologom.

Nurek obok rzeźby dyskobola pod wodą, otoczony przez ryby

Jest dziełem artysty, który lubi takie akcje i odwalił już kilka podobnych numerów. Między innymi zamknął w kamiennym sarkofagu paczkę chipsów "Cheetos" i zakopał go.

Zatem, widząc "artefakty" zadaj sobie dwa pytania:
    - Czy jesteś pewien co widzisz, czy też widzisz to co chcesz zobaczyć?
    - Czy obiekt mógł mieć inne znaczenie, niż ty mu przypisujesz?

To fajnie, że zobaczyłeś parę zdjęć. A spróbowałeś choć jedno z nich wyśledzić, znaleźć jego źródło pierwotne? Może zobaczyć z innym podpisem?

Wiesz... naprawdę nie trzeba dużo, żeby dotrzeć do informacji, że zdjęcie z figurkami jakie wkleiłeś jest fejkiem, a figurki są podróbkami, które ktoś dla żartu podrzucił na stanowisko archeologiczne...
    Sprawdzałeś np. wiadomości meksykańskie czy hiszpański cię brzydzi?
    Konkretnie to sprawa z marca 2020 roku...
    Zdarza się to dość często. Jest to próba zalegalizowania podróbek i chęć udowodnienia swoich tez.
    To bardzo stary proceder. Zapoznaj się np. z "odkryciami" Johanna Beringera (ur. 1667, zm. w 1740). On też bardzo wierzył w to co znalazł...
  • #166 21794418
    kEhYo77
    Poziom 20  
    Dodam tak na podsumowanie pewien kontekst tego odkrycia.

Gdy po raz pierwszy zapaliła się żaróweczka od piramidy był może rok 2007.
    Pracowałem wtedy w UK (Manchester) w zakładzie pracy robiącym głośniki - lutowałem zwrotnice głośnikowe i miałem dużo czasu na rozmyślania.
    Zebrałem myśli i z ekscytacji od razu podzieliłem się moją analizą z kolegą (Polakiem) z pracy. Taki znajomy od paru tygodni, nie gadaliśmy dużo.
    Gdy on usłyszał moją teorię, powiedział:
    ON: Możemy pogadać na przerwie na zewnątrz, na osobności?
    JA: OK. Wyszliśmy na zewnątrz, a on do mnie tak:
    ON: Byłem tam, gdzie ty (odebrałem to jakby prześwietlił mój umysł i znał całe moje życie). Jak do tego doszedłeś?
    JA: Jest wiele dróg do celu...
    ON: Chcesz się nauczyć chodzić po wodzie?
    JA: Nie, dzięki.
    I to był koniec rozmowy. Poleżeliśmy chwilę na polu golfowym i wróciliśmy do pracy.
    Na hali po powrocie, taka starsza kobieta, Angielka mówi: mam coś dla Ciebie i wręcza mi wizytówkę z Matką Boską a na odwrocie zdanie:
    "You are not alone." I mówi do mnie: Wiesz, że GOOD znaczy GOD? Ja OK, widzę podobieństwo.
    A na koniec pracy inny młody Anglik się zapytał:
    - Czy wiesz jaka jest liczba (symbol) Boga?
    JA: No nie. ON: 80
    A po wyjściu z pracy przy zakładzie zauważyłem jakiegoś "drona" na niebie.
    Szacunkowo wielkości śmietnika komunalnego, może mniejszy, dość nisko, nie zakryty mgiełką atmosfery, kruczo-czarny, o nieregularnym kształcie, powoli obracający się wokół osi i podążający w stronę gdzie szedłem na przystanek. Wtedy nie było dronów dostępnych w sklepach.
    Czy to był kontakt z "jakąś wyższą inteligencją"? Najprawdopodobniej. :)

Ether, Matter, Life and Reality are the children of
    GOD Algorithm and GODDESS Geometry
    and the ONE's need not to be alone
    3 5 8 > GOOD > GOD > G8D > (8) > 8O
    Peace, Love & Light
  • #167 21794451
    Matuzalem

Poziom 43  
    kEhYo77 napisał:
    A na koniec pracy inny młody Anglik się zapytał:
    - Czy wiesz jaka jest liczba (symbol) Boga?
    JA: No nie. ON: 80...
    ...3 5 8 > GOOD > GOD > G8D > (8) > 8O

Zaprawdę, zaprawdę powiadam Wam "są na Ziemi rzeczy, o których się fizjologom nie śniło". Jedną z nich jest to, że - jak mniemam z kontekstu - Jahwe, emanując poprzez numerologię, płynnie posługiwał się współczesną angielszczyzną.

Jak, w Studiu 202, mawiała Oleńka do Kmicica: "Kończ waść, wstydu oszczędź."
    Czego i Panu życzę (nie tylko z okazji nadchodzącego Nowego Roku).
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
  • #168 21794515
    Citizen75
    Poziom 30  
    Ocena: 474
    Madrik napisał:
    A przy okazji, poznaj Skalmara Dyskobola.

Ta rzeźba powstała zaledwie kilka miesięcy temu w jednym, konkretnym celu.
    Została specjalnie zatopiona w morzu i jej zadaniem jest wyłącznie zrobić dowcip przyszłym archeologom.

Nasi przodkowie też zrobili nam podobne dowcipy tysiące lat temu i na całym świecie znajdziemy trochę zatopionych miast. Przykładem morze być miasto Dwarka w dzisiejszych Indiach i wiele innych miast. -> Przykładowy link
    Świat jest pełen pozostałości po dawnych bardziej zaawansowanych niż nasza cywilizacjach. Tylko my współcześni ludzie uważamy się za "alfę i omegę" stworzenia. W swojej zadufałości i zarozumiałości nie dopuszczamy do siebie myśli, że przed nami były bardziej rozwinięte cywilizacje. Być może pozaziemskie.

Te "prymitywne" cywilizacje były w stanie zbudować piramidy i wiele innych budowli, których nasza współczesna "rozwinięta" cywilizacja nie jest w stanie wybudować w ogóle lub w rozsądnym czasie. Przykładem może być kościół Sagrada Família w Barcelonie. Jest on budowany od około 143 lat, przy użyciu "nowoczesnej" techniki w porównaniu do tego czym dysponowały dawne cywilizacje. Mimo to budowa tego kościoła trwa 143 lata i być może jego budowa zostanie ukończona w przyszłym roku. Tymczasem prymitywna cywilizacja wybudowała według naszych szacunków piramidę Cheopsa w ciągu 20 lat przy użyciu prymitywnych narzędzi.

Co więcej te dawne kamienne budowle przetrwały tysiąclecia. Ile przetrwają nasze współczesne budowle?
  • #169 21794538
    m2606
    Poziom 34  
    @kEhYo77 nie nazwę tego "pseudologia fantastica" bo wszystko wskazuje na to że wierzysz w to co mówisz.
    Nie nazwę też tego konfabulacją,bo może być uznane za obraźliwe. Coś jednak jest na rzeczy.
    Może to wpływ tamtego okresu ,w 2007 wiele się działo.
    Okres po 11 września był wciąż żywy,próby zamachów w Londynie i Glasgow (samochody-pułapki).
    Efekt: lęk, nadwrażliwość, paranoizacja, wzrost zaburzeń lękowych.
    Początek globalnego kryzysu finansowego (tak twierdzą).
    Intensywne doniesienia o zmianach klimatu i nieuniknionych katastrofach klimatycznych które nastąpię.
    Obawy przed ptasia grypą.Epidemii nie było,ale narracja była alarmistyczna.
    Irak, Afganistan – codzienne obrazy śmierci w mediach.
    Lęk egzystencjalny może doprowadzić do różnych wierzeń.
    2007 r. był okresem narastającego, chronicznego stresu zbiorowego .Może na bardziej wrażliwych miał szczególny wpływ.
  • #170 21794711
    kEhYo77
    Poziom 20  
    Nie mam żadnych lęków. Pierwszy 'kontakt' miałem w 2001 będąc w Toronto. To, co tam się wydarzyło zostawię dla siebie. Ale najprawdopodobniej mnie zachipowali, bo pewnego ranka obudziłem się z małą ranką na stopie w formie idealnego plusika + takiego 5x5mm i była to świeża krew, bo wytarłem tą krew o parkiet. Może kiedyś zrobię prześwietlenie. Kontakt trwa, jest sporadyczny i nie przedstawili mi się jeszcze. Nawet w tym roku miałem gadkę z kumplem, a raptem (po sygnale mimiką twarzy - nie powiem jakim, ale charakterystycznym) zeszło na temat ciała jako tymczasowego wehikułu i nieskończoności ♾️ całości O...
  • #171 21794728
    Chris_W
    Poziom 39  
    kEhYo77 napisał:
    Nie mam żadnych lęków. Pierwszy 'kontakt' miałem w 2001 będąc w Toronto. To, co tam się wydarzyło zostawię dla siebie. Ale najprawdopodobniej mnie zachipowali, bo pewnego ranka obudziłem się z małą ranką na stopie w formie idealnego plusika + takiego 5x5mm i była to świeża krew, bo wytarłem tą krew o parkiet. Może kiedyś zrobię prześwietlenie. Kontakt trwa, jest sporadyczny i nie przedstawili mi się jeszcze. Nawet w tym roku miałem gadkę z kumplem, a raptem (po sygnale mimiką twarzy - nie powiem jakim, ale charakterystycznym) zeszło na temat ciała jako tymczasowego wehikułu i nieskończoności ♾️ całości O...

I czego oczekujesz pisząc o tym na forum? ;) ma ktoś przyjechać i odchipować, pomóc mentalnie na odległość, a może wojnę wypowiedzieć ufokom - znasz jakieś imię tego wroga ludzkości?
  • #172 21794747
    kEhYo77
    Poziom 20  
    >>21794728 Dla niewiernych Tomaszów to nigdy nie będzie miało znaczenia. Za to dla tych z otwartym umysłem może mieć. Nawet jak znajdę jakieś ciało obce w stopie to nie będę chciał usuwać, lubię z 'nimi' rozmawiać choć czasem są to ze 2 zdania, a czasem dłuższa pogawędka. Pytali się czy wierzę w podróże w czasie, także mogą być z innego wymiaru, bądź linii czasu. Na bank znają moją przyszłość bo powiedzieli, że będę milionerem. Może chodzi o mój projekt perpetuum mobile?
  • #173 21794755
    Chris_W
    Poziom 39  
    kEhYo77 napisał:
    >>21794728 Dla niewiernych Tomaszów to nigdy nie będzie miało znaczenia. Za to dla tych z otwartym umysłem może mieć. Nawet jak znajdę jakieś ciało obce w stopie to nie będę chciał usuwać, lubię z 'nimi' rozmawiać choć czasem są to ze 2 zdania, a czasem dłuższa pogawędka. Pytali się czy wierzę w podróże w czasie, także mogą być z innego wymiaru, bądź linii czasu. Na bank znają moją przyszłość bo powiedzieli, że będę milionerem. Może chodzi o mój projekt perpetuum mobile?

Nie no spokojnie... jak lubisz rozmawiać ze swoim chipem, a jak widzę, nawet się zaprzyjaźniasz, to nikt ci przyjaciela nie usunie - spokojnie, tu nie ma sadystów.
    Ja ci powiedzieli że będziesz milionerem - to nie pomyślałeś że cię oszukują, tylko że znają przyszłość - dlaczego?
  • #174 21794767
    m2606
    Poziom 34  
    kEhYo77 napisał:
    Na bank znają moją przyszłość bo powiedzieli, że będę milionerem. Może chodzi o mój projekt perpetuum mobile?

Raczej chodzi o miliony z YT . Teraz jest tylu naiwnych oglądajacych takie dyrdymały że może się udać.
  • #175 21794773
    kEhYo77
    Poziom 20  
    >>21794767 >>21794755 >>21794755
    Chris_W napisał:
    Ja ci powiedzieli że będziesz milionerem - to nie pomyślałeś że cię oszukują, tylko że znają przyszłość - dlaczego?

Kłamstwo jest domeną bytów o niskiej wibracji. Tak samo jak szyderstwo.
    Komiks z Batmanem uderzającym Robina z napisem: „Jesteś w piekle. Wibruj wyżej!”
  • #176 21794783
    Chris_W
    Poziom 39  
    kEhYo77 napisał:
    >>21794767 >>21794755 >>21794755
    Chris_W napisał:

Kłamstwo jest domeną bytów o niskiej wibracji. Tak samo jak szyderstwo.

Ale przecież mogli ci kłamać w żywe oczy że będziesz milionerem, abyś tylko ich polubił - a jednak pomyślałeś muszą mieć rację - ufasz im bezgranicznie, a to błąd - im nie wolno ufać.
  • #177 21794788
    kEhYo77
    Poziom 20  
    >>21794783 Już w Toronto usłyszałem: "Piotrek, ty to będziesz milionerem, albo nie wiem kim" Później w UK wymiana zdań między dwoma dziewczynami: "Widzisz, nie wszyscy są 'tacy'" Druga z powagą do mnie "Będziesz milionerem". Także się nie przesłyszałem. W tym roku: "Piotrek, ty to żyjesz chyba z 200 lat, przyznaj się". Kolejna akcja: Ja: "Ah, gdybym mógł podróżować w czasie." Oni: 'Nie martw się, będziesz mógł" Także mam wyłożone cojones na wasze zagrywki bo czeka mnie świetlana przyszłość...
  • #178 21794795
    m2606
    Poziom 34  
    kEhYo77 napisał:
    Także mam wyłożone cojones na wasze zagrywki bo czeka mnie świetlana przyszłość...

Tego Ci życzymy już w nadchodzącym roku.
  • #179 21794815
    kEhYo77
    Poziom 20  
    >>21794795 Jeśli szczerze, to dziękuję. Wam również życzę otwartości, wiary i życzliwości dla innych istot. Peace!
  • #180 21794819
    Chris_W
    Poziom 39  
    kEhYo77 napisał:
    Także mam wyłożone cojones na wasze zagrywki bo czeka mnie świetlana przyszłość...

Tak... masz wyłożone... chyba na kowadło pod młotek ;) - ktoś ci mówi że będziesz milionerem, a tobie już ślina leci - bo masz projekt PM i myślisz że on się sprawdzi.
    To nie jest żadne wykładanie, to naiwność najwyższej próby ;)
    Ja ci teraz mówię - zarobisz miliard dolarów za 10 lat - twój projekt PM wygeneruje zysk który popchnie ludzkość ku gwiazdom, za 100 lat zrobią piramidę na twoją cześć, a PM zostanie wykorzystane do podboju galaktyki. Dopiero XelNaga powstrzymają ludzi z twoim PM - bo oni mają lepsze cojones i lepsze PM - ale to będzie dopiero w 3234r na pograniczu Andromedy ;)

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczyła spekulatywnej hipotezy, że Wielka Piramida w Gizie nie była grobowcem, lecz elementem systemu komunikacji natychmiastowej opartej na zjawiskach kwantowych, eterze, rezonansie i dużych różnicach potencjałów między szczytem piramidy a głębokim uziemieniem. W toku rozmowy pojawiły się odniesienia do splątania kwantowego, transmisji przez Słońce, „anteny” piramidalnej, Arki jako rzekomego modułu/komputera oraz do nowych doniesień o strukturach pod piramidą, interpretowanych jako studnie, uzwojenia lub elementy transformatora. Uczestnicy spierali się o wiarygodność map Piri Reisa, kręgów w zbożu, filmów UFO i rzekomych dowodów archeologicznych, a także o zgodność tych tez z fizyką, historią Egiptu i datowaniem piramid. Wątek obejmował też krytykę pseudonaukowych interpretacji, kontrargumenty dotyczące kartografii, precesji, eteru i próżni kwantowej oraz liczne dygresje o zjawiskach paranormalnych i starożytnych „technologiach”.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA