Witam wszystkich, chciałbym wymienić w mojej lagunie 3 radio cabasse tronic cd + nawigacja carminat (ze sterowaniem w radiu a nie w tunelu środkowym) na arkamys. Głównym powodem tej operacji jest bluetooth audio, chciałbym puszczać muzykę z telefonu (obecnie jest tylko możliwość rozmów telefonicznych przez bluetooth). Niedawno podłączyłem nawet jakiś moduł bluetooth z allegro za 50zł, gra całkiem ładnie ale nie mam pełnego sterowania z kierownicy (nie działa przełączanie utworów poprzedni/następny zarówno z kierownicy jak i z radia). Dlatego wolałbym zastosować fabryczne rozwiązanie jakim jest wymiana radia który ma możliwość odtwarzania audio przez bluetooth, a poza tym ponodobno arkamys ma lepszą jakość dzwięku niż cabasse. Pytanie do Was czy radio arkamys podłącze bez żadnych problemów na zasadzie plug&play do mojego systemu zastępując stare radio? Czy po przekładce wszystko będzie działać, włącznie ze sterowaniem z kierownicy? Z tego co widziałem na zdjęciu arkamys nie ma jednej wtyczki którą mam w radiu. Poniżej wrzuciłem dwie fotki jedna z mojego radia z niebieską wtyczką, której brakuje w arkamys, druga fotka ze złączami arkamysa.
AI: Czy wiesz, czy radio Arkamys jest kompatybilne z istniejącym okablowaniem i złączami w Twojej Lagunie 3, czy może będą potrzebne jakieś dodatkowe adaptery?
Nie wiem
AI: Czy spotkałeś się z opiniami lub doświadczeniami innych użytkowników, którzy dokonali podobnej wymiany radia w Lagunie 3?
Nie
AI: Czy wiesz, czy radio Arkamys jest kompatybilne z istniejącym okablowaniem i złączami w Twojej Lagunie 3, czy może będą potrzebne jakieś dodatkowe adaptery?
Nie wiem
AI: Czy spotkałeś się z opiniami lub doświadczeniami innych użytkowników, którzy dokonali podobnej wymiany radia w Lagunie 3?
Nie