krakarak napisał: Ty kolego coś źle mierzysz...
Ale co mogę źle mierzyć? Widziałeś pewnie film gdzie przykładam sondy, nie jestem nawet amatorem elektroniki, ale aż tak bardzo mnie nie doceniasz?
Mój problem jest identyczny jakich wiele w internecie, cytując innych, sam pakiet ma 18-20 V, a wyjście na narzędzie jest różnie, czasem 6 V, czasem 5 V. Nie ma tutaj filozofii.
Mogę zgodzić się z tobą, co do namierzenia potencjalnego winowajcy. Dla tego też chciałem wymienić BMS-a, bo to praktycznie położenie płytki na ogniwa i przylutowanie kilku styków.
Dodam, że zamieniłem miejscami mosfety, żeby sprawdzić czy to nie któryś z nim ma jakąś wadę, że nie jest do końca zepsuty. Gdzie oglądałem na YT o takim problemie w innym sprzęcie, gdzie wydawał się sprawny, a sprawiał problemy. I niestety nie pomogło, po zmianie ich miejscami ten "sprawny" dawał takie same efekty. Czyli około 6 V.
Chciałem dodać, że na tych 6 V silnik po prostu się obraca, nie sprawdzałem pod obciążeniem, prawie na pewno by odcięło narzędzie z braku mocy.
Dodano po 4 [minuty]: krakarak napisał: Nie tędy droga
Piszesz, że nie tędy droga, ale nie próbujesz naprowadzić. Wytykasz, że źle mierzę, ale nie napiszesz gdzie mam mierzyć, żeby było dobrze. Odradzasz wymianę BMS-a, ale nie dajesz alternatywy. Trochę taki suchy jest twój komentarz.
Wg ciebie gdzie mierzyć napięcie jakie wychodzi z aku na narzędzie, jeśli nie tam gdzie przykładam? Czytasz to co piszesz?