logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Regeneracja pompy Welling ddx50-6a w zmywarce Amica - czy to możliwe?

faziart 23 Lut 2025 11:53 477 7
REKLAMA
  • #1 21452189
    faziart
    Poziom 11  
    Witam.
    Po przeszukaniu portalu ne mogę znaleźć nikogo, kto może zregenerować pompę Welling ddx50-6a. Czytałem, że kiedyś Ktoś gdzieś wymieniał na regenerowaną, ale wątek się skończył.
    Czy to już naprawdę koniec i czeka wymiana na nową zmywarkę, czy jest jakaś szansa na regenerację.
    AI: Jakie dokładnie objawy lub problemy występują z pompą Welling ddx50-6a w Twojej zmywarce Amica?
    Brak ciśnienia, luzy na turbince
    AI: W jakim regionie się znajdujesz? Może to pomóc w znalezieniu lokalnych usług regeneracji pomp.
    Rzepin, lubuskie
    Amica ZIM629E
    11001084005477
  • REKLAMA
  • #2 21452213
    elektro16
    Poziom 16  
    Ocena: 63
    Witam
    Na znanym portalu (A.....o) jest ta pompa .Czy jest sens regenerować ?
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 21452221
    faziart
    Poziom 11  
    Tak. Ale 3 m-ce czekania. Ogólnie to ma luz na tulejkach. Nie znalazłem takich tulei. Po rozebraniu była woda w magnesach. Stojan suchy, czysty, nie wytarty. A jak można ją podłączyć, żeby sprawdzić?
  • REKLAMA
  • #4 21452247
    elektro16
    Poziom 16  
    Ocena: 63
    Przepraszam nie popatrzyłem na termin dostawy. Sprawdzę jaką mam pompę w zmywarce do wyrzucenia.
    Pozdrawiam
  • #5 21452306
    faziart
    Poziom 11  
    A może jest jakiś zamiennik lub od jakiejś innej pasuje?
  • REKLAMA
  • #7 21452622
    faziart
    Poziom 11  
    Dziękuję za zainteresowanie. Żona zadziałała z prędkością światła i zamówiła nową. Ze starej zdemontuję części, więc jak ktoś będzie coś potrzebował, to pytać. (A na erli były uszczelniacze i tuleje do wymiany) ACH TE BABY :) Pozdrawiam.
  • #8 21461511
    faziart
    Poziom 11  
    Zakup nowej

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem regeneracji pompy Welling ddx50-6a w zmywarce Amica ZIM629E. Użytkownik zgłosił brak ciśnienia i luzy na turbince. Inni uczestnicy forum zasugerowali, że regeneracja jest możliwa, ale może wiązać się z długim czasem oczekiwania na części. Pojawiły się również pytania o zamienniki oraz dostępność używanych pomp. Ostatecznie, autor zdecydował się na zakup nowej pompy, a zdemontowane części ze starej pompy mogą być dostępne dla innych użytkowników.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA