Zakładałem ten alarm w maździe i tam alarm sterował siłownikiem master a ten siłownik z kolei pozostałymi dzrwiami więc wszystko działało ok z kluczyka i pilota ale master (sam napęd siłownika) był podoięty tylko do alarmu a do centralki zamka podpiołem tylko przewody sterujące z tego mastera. Może rozwiązanie nietypowe ale działa - wada jeżli otwieramy auto od strony pasażera nie otwieraja sie drzwi od strony kierowcy ale głownie to kierowca otwiera dzwi a z jego strony wszystko chodzi oki. Nie sprawdzałem ale jeśli zamek jest z ryglowaniem to może być kłopot. W autach gdzie sterowanie jest dwoma przewodami nie ma najmniejszego problemu chodzi bez żadnych kombinacji w golfie 3 wszystko chodzi ok bez przeróbek, w maździe kombinacje wynikły z tego że zamek sterowany jest jednym przwwodem, na który podajemy plus (dokładnie nie pamiętam ale chyba) otwiera dzwi, albo minus zamyka drzwi.
A odnośnie mrugających kierunków to wydaje mi się że można podłączyć drzwi do przewodu niebieskiego od stopu (oczywiście przez przekażnik bo on jest wyzwalany plusem a drzwi podają minus)
A odnośnie mrugających kierunków to wydaje mi się że można podłączyć drzwi do przewodu niebieskiego od stopu (oczywiście przez przekażnik bo on jest wyzwalany plusem a drzwi podają minus)