logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jak skonfigurować powiadomienia na telefon z fotopułapki Trial Kamera HC 350 M?

zenonwujkow 01 Mar 2025 12:17 876 8
REKLAMA
  • #1 21461197
    zenonwujkow
    Poziom 4  
    Ocena: 64
    Witam. Zakupiłem fotopułapkę Trial Kamera HC 350 M. W zestawie jest karta SIM, karta pamięci oraz płyta cd. Nie wiem, co mam zrobić, abym miał powiadomienia na telefon, (zdjęcia, filmy). Czy muszę pobrać dedykowaną aplikację? A jak tak to jaką. Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 21461234
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15475
    o top za SIM, daj link do tego co kupiłeś.
    W pudełku bądź na CD nie ma załączonej instrukcji?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 21461328
    zenonwujkow
    Poziom 4  
    Karta SIM Orange, linka nie mam bo to właściwie dostałem od znajomego ( nigdy tego nie używał) Instrukcji nie ma a płyty CD jeszcze nie sprawdzałem, ale jak coś szukałem to było napisane że z płyty trzeba zgrać jakiś dane na kartę pamięci i skonfigurować kamerę. Nie bardzo to rozumiałrm.

Dodano po 2 [minuty]:

Karta SIM to karta internetowa aby można było wysyłac powiadomienia dalej . Ale jak to odebrać.

Dodano po 6 [godziny] 17 [minuty]:

Odpaliłem płytę . Na płycie jest tylko manual kamery model Hc 810 A. Ale być może pasuje też do mojej kamerki. Jest tam pasek QR. Zeskanowałem go i pobrałem apkę. Ale za diabła nie mogę sobie z tym poradzić.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 21461861
    sosarek

Poziom 43  
    Jaką "apkę", nie ma programu do konfiguracji na płycie?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #5 21461949
    zenonwujkow
    Poziom 4  
    Nie ma. Jest manual krok po kroku,(wlóż baterię, kartę SIM kartę pamięci itd, zeskanuj kod QR ). Po zeskanowaniu wyświetla się link z apką do pobrania. Po pobraniu i otwarciu apki pojawiają się pola ( połącz z wifi połącz bluetooth , symbol kamery) ale wszystkie są nieaktywne. Normalnie w kamerach IP dodaje się kamerę poprzez kod QR jaki jest na kamerze albo spisuje się ręcznie nr IP kamery. Tutaj tego nie ma

Dodano po 16 [minuty]:

Interfejs aplikacji z opcjami połączenia Bluetooth i WiFi, zdjęć oraz ustawień
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 21464963
    sosarek

Poziom 43  
    Nie ma mowy o żadnej aplikacji z tego co widzę, powiadomienia przychodzą na email bądź w formie MMS.
    Pokaż zawartość płyty - powinien być program do konfiguracji.
    Podepnij także kamerę do komputera i pokaż jakie pliki się znajdują.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #8 21465665
    zenonwujkow
    Poziom 4  
    Zrzut ekranu z okna eksploratora plików pokazujący foldery plików konfiguracyjnych kamery.
    Zdjęcie ekranu monitora z otwartym folderem zawierającym różne pliki i instrukcje obsługi kamer.
    Zrzut ekranu z komputera pokazujący folder z plikami użytkownika dla różnych modeli kamer HC-300.

Jest plik konfiguracyjny, zrobiłem krok po kroku, czyli wybrałem państwo , operatora komórkowego, nr tel na który mają być wysyłane zdjęcia z kamery oraz adres email, następnie zgodnie z instrukcją zapisałem ten plik na karcie pamięci, którą umieściłem w kamerze. Nic więcej nie było napisane. Na razie niestety kamera nie przesyła zdjęć. Nie można dodzwonić się do dostawcy . Napisałem mu maila.

Dodano po 1 [minuty]:

Jak widać na zdjęciach nie ma modelu mojej kamery.?

Dodano po 7 [godziny] 46 [minuty]:

Otrzymałem maila od sprzedawcy. Wysłał mi link do strony konfiguracyjnej( www.lesneoko.pl). Tam jest wszytko wyjaśnione . Załączoną płytkę można sobie w buty włożyć. Na stronie jest możliwość stworzenia pliku konfiguracyjnego ( jest opcja wpisania swojego nr tel na który mają być wysyłane zdjęcia ,nazwy operatora oraz maila). Po stworzeniu pliku należy go zapisać na karcie pamięci po wcześniejszej jej sformatowaniu w trybie FAT 32( inaczej nie zapisze się plik). Plikowi należy dodać rozszerzenie .dat. Robiłem z 5 prób aby ten plik wgrać na kartę. W końcu się udało. Następnie kartę wkładamy w kamerę. Kamerę przełączamy w tryb test i czekamy aż się wyświetli nazwa operatora oraz zasięg. Dopiero potem przełączamy w tryb on. Nie polecam tego modelu. Za 100 zł więcej można kupić kamerkę pułapkę z możliwoscią wgrania dedykowanej apki gdzie na opakowania jest kod QR w celu dodania kamery do apki. I mamy podgląd na żywo w telefonie a nie pojedyncze zdjęcia.
  • #9 21475604
    zenonwujkow
    Poziom 4  
    Na stronie lesneoko.pl jest dokładna instrukcja konfiguracji.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zakupił fotopułapkę Trial Kamera HC 350 M i poszukuje pomocy w konfiguracji powiadomień na telefon. W zestawie znajduje się karta SIM, karta pamięci oraz płyta CD, jednak brak jest jasnych instrukcji. Po przeszukaniu płyty, użytkownik znalazł jedynie manual do innego modelu (HC 810 A) oraz kod QR, który prowadzi do aplikacji. Użytkownik zainstalował aplikację, ale napotkał problemy z aktywacją funkcji. W dalszej dyskusji okazało się, że do wysyłania zdjęć na telefon wymagany jest plik konfiguracyjny, który można stworzyć na stronie lesneoko.pl. Użytkownik skonfigurował kamerę, ale nadal nie otrzymywał zdjęć. Ostatecznie uzyskał pomoc od sprzedawcy, który wskazał na stronę z instrukcją konfiguracji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA