logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Podłączenie drugiego subwoofera do zestawu AUNA - czy mostek jest możliwy?

pawcio416 05 Mar 2025 14:45 138 2
REKLAMA
  • #1 21467179
    pawcio416
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    Witam chodzi mi po głowie budżetowy pomysł podłączenia subwoofera w miejsce satelit. Miałem zestaw Aktywny AUNA (firma krzak) Był to subwoofer z wbudowanym wzmacniaczem i wyjściem na 2 satelity. Podobno moc takiego zestawu to 300W subwoofer i po 150 W 8 Ohm na satelity. Górki ma teraz inne ale brakuje mi basu. Czy możliwy jest mostek wyjścia na satelity żeby było 300W 8 Ohm i podłączenie pod to drugiego subwoofera? Ten pierwszy ma nawet regulację tonów wysokich i niskich na satelity. W załączeniu poglądowy panel subwoofera (model wyższy o większej mocy ale wizualnie taki sam).
    Załączniki:
    • Podłączenie drugiego subwoofera do zestawu AUNA - czy mostek jest możliwy? panel.jpg (39.18 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 21467235
    audio-m
    Poziom 21  
    Ocena: 86
    Nie da się bez "elektronicznej" interwencji. Dodatkowo nie ma to nawet sensu bo jak znam takie sprzęty to na górki był stosowany jakiś układ TDA który miał moc "naście wat" Reasumując - robota dla idei a nie faktycznych korzyści.
  • #3 21468145
    pawcio416
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    Rozumiem dzięki za odpowiedź.
REKLAMA