logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nissan Almera N15 2005 - zamek centralny nie działa z klucza i pilota

thewolfnameshoro 12 Kwi 2025 22:09 339 5
REKLAMA
  • #1 21517069
    thewolfnameshoro
    Poziom 3  
    Cześć,
    Posiadam Nissana Almerę N15 z 2005 roku. Mam problem z zamkiem centralnym, otóż w tym Nissanie jest w drzwiach od strony kierowcy taki przycisk, który zamyka wszystkie drzwi. Gdy nacisnę ten przycisk, to działa poprawnie i wszystkie drzwi się otwierają/zamykają, ale gdy chcę zamknąć je z zewnątrz kluczem w drzwiach kierowcy, to zamykają się tylko te od drzwi kierowcy. Nie działa też pilot, nie mogę go zaprogramować, mimo że bateria jest dobra i w środku pilota też wszystko wydaje się ok. Mimo tego podczas programowania pilot w ogóle nie reaguje. Miał ktoś podobne problemy z pilotem i zamykaniem od zewnątrz? Gdzie może leżeć przyczyna?
    Pozdrawiam serdecznie
    AI: Czy sprawdzałeś bezpieczniki lub okablowanie związane z systemem centralnego zamka? Mogą one być przyczyną problemu.
    Bezpieczniki są sprawdzone, okablowanie jeszcze nie, bo nie wiem, w którym miejscu sprawdzać - czy od razu drzwi, czy może gdzieś indziej? Jestem laikiem.
    AI: Czy w ostatnim czasie były wykonywane jakieś naprawy lub zmiany w samochodzie, które mogłyby wpłynąć na działanie centralnego zamka?
    Jest to kupione świeżo auto używane i nic mi nie wiadomo o naprawach.
  • REKLAMA
  • #2 21517098
    ŁukaszB666
    Poziom 24  
    Ocena: 790
    Krańcówki w drzwiach wypadało by sprawdzić.
  • REKLAMA
  • #3 21517618
    thewolfnameshoro
    Poziom 3  
    >>21517098
    Krańcówki sprawdzone, powinny działać prawidłowo. Dzisiaj kolejna rzecz odkryta, a mianowicie gdy zamknę wszystkie drzwi przyciskiem w drzwiach kierowcy, to mogę je wszystkie otworzyć kluczem w drzwiach kierowcy. Ale z kolei zamknąć już się zamykają tylko te od kierowcy przy użyciu klucza. Dziwna sprawa
  • REKLAMA
  • #4 21517904
    shegipl
    Poziom 26  
    Ocena: 1137
    >>21517618
    Przewody w przelotce drzwi kierowcy sprawdź i sam zamek.
  • REKLAMA
  • #5 21520653
    thewolfnameshoro
    Poziom 3  
    Dzięki za uwagę, sprawdzę w weekend
  • #6 21524484
    thewolfnameshoro
    Poziom 3  
    Zamek i przewody też są ok. Ciekawa sprawa
REKLAMA