logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MP3 do ćwiczenia badania słuchu dla dziecka 4 lata – dźwięki lewo/prawo

porosty 16 Kwi 2025 05:33 252 6
REKLAMA
  • #1 21520677
    porosty
    Poziom 10  
    Ocena: 24
    Cześć!

Szukam pliku MP3 dzięki któremu mógłbym przygotować dziecko (4lata) do badania słuchu które polega na podawaniu dźwięków o różnych częstotliwościach raz n prawe ucho raz na lewe.

Oczywiście zdaję sobie sprawę że moje słuchawki w którymś momencie "odpadną" ale chcę dokładnie wytłumaczyć dziecku o co chodzi w badaniu i aby się nie bało.
    Nie muszą to w sumie być częstotliwości, mogą być jakieś dźwięki chodzi o to aby przygotować młodego do odpowiadania (lewo prawo)

Może ktoś z was dysponuje podobnym plikiem albo wie gdzie szukać?

Dzięki chłopaki za pomoc!
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21520690
    porosty
    Poziom 10  
    Dziękuję za szybko odzew.
    Znasz może nazwę albo jak tego szukać?

Dodano po 11 [minuty]:

Nawet nie sądziłam że są na appki. (Zadawałem google niewłaściwe pytania 😀)
    Dziękuję za nakierowanie.
    Zapytałem Google o appke i już mam garść wyników, nawet testy online
    "Do badania słuchu można użyć aplikacji mobilnych, takich jak hearWHO, Badanie Słuchu, Hear Me, Mimi Hearing Test, a także testów online.
    Aplikacje mobilne
    hearWHO: Bezpłatna aplikacja opracowana przez Światową Organizację Zdrowia
    Badanie Słuchu: Aplikacja, która może wyznaczać progi słyszenia
    Hear Me: Aplikacja, która oferuje testy słuchu i graficzną reprezentację wyników
    Mimi Hearing Test: Aplikacja, która jest dostępna w App Store
    Testy online
    Test słuchu online Bernafon: Test, który mierzy zdolność słyszenia na różnych częstotliwościach
    Test słuchu online Miracle-Ear: Test, który zajmuje mniej niż pięć minut i wyświetla wynik w skali od 1 do 10
    Test słuchu online Signia: Test, który pokazuje, czy można mieć ubytek słuchu "
  • REKLAMA
  • #5 21520750
    porosty
    Poziom 10  
    Dziękuję. Sprawdzę

Dodano po 49 [minuty]:

Dziękuję. Sprawdzę
  • #6 21522877
    adambyw
    Moderator Akustyka
    Ocena: 828
    Ja używam generatora online zrobionego przez Tomka Szynalskiego, lubię polecam. Nie trzeba nic instalować.
    https://www.szynalski.com/tone-generator/
  • REKLAMA
  • #7 21522938
    porosty
    Poziom 10  
    >>21522877
    "Kierowniku złoty"
    Dziękuję

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano pliku MP3 lub innego materiału dźwiękowego do przygotowania 4-letniego dziecka do badania słuchu polegającego na prezentacji dźwięków na lewe lub prawe ucho. Wskazano, że istnieją aplikacje mobilne umożliwiające przeprowadzenie testów słuchu z interaktywnym naciskaniem przycisku po usłyszeniu dźwięku. Polecono aplikacje takie jak hearWHO (opracowana przez WHO), Badanie Słuchu, Hear Me oraz Mimi Hearing Test dostępne w App Store. Dodatkowo zasugerowano testy online oferowane przez Bernafon, Miracle-Ear i Signia. Wskazano także na generator częstotliwości dostępny online, który pozwala na generowanie dźwięków o różnych częstotliwościach bez konieczności instalacji oprogramowania, m.in. generator stworzony przez Tomka Szynalskiego (https://www.szynalski.com/tone-generator/). Takie narzędzia mogą służyć do symulacji badania słuchu i nauki rozróżniania dźwięków lewo/prawo u dziecka.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA