Dzień dobry. Mam problem z magnetofonem Sony TC-WR 545, a mianowicie po jakimś czasie odtwarzania kaset następuje zatrzymanie rolki nawijającej. Dzieje się tak po 2, może 3 sekundach od wciśnięcia play i nie ma znaczenia, w którą stronę odtwarza się kaseta, i to tylko w jednej kieszeni. Natomiast przewijanie działa poprawnie. Siła naciągu też jest wystarczająco silna, a mimo to następuje zatrzymanie rolki. Szukam wszędzie informacji na ten temat i nigdzie nie mogę znaleźć. Może tutaj znajdę jakieś rozwiązanie tego problemu. Z góry dziękuję.
AI: Czy problem z zatrzymywaniem się rolki występuje na wszystkich kasetach, czy tylko na niektórych?
Sprawdzałem kilka i na każdej to samo — zatrzymuje się rolka.
AI: Czy w ostatnim czasie był wymieniany pasek napędowy lub przeprowadzane jakieś naprawy albo konserwacje w tej kieszeni magnetofonu?
Były wymieniane paski.
AI: Czy problem z zatrzymywaniem się rolki występuje na wszystkich kasetach, czy tylko na niektórych?
Sprawdzałem kilka i na każdej to samo — zatrzymuje się rolka.
AI: Czy w ostatnim czasie był wymieniany pasek napędowy lub przeprowadzane jakieś naprawy albo konserwacje w tej kieszeni magnetofonu?
Były wymieniane paski.