Też mam tę stację i kilka rzeczy do powiedzenia.
Jak już ktoś zauważył, zegar nie ustawia się z satelitą, tylko z zegarem atomowym w Braunschweig, a ściślej z czasem tego zegara nadawanym drogą radiową przez stację w Mainflingen na częstotliwości 77,5 kHz. I nie specjalnie jest prawdą, że sygnał ten jest w Polsce słaby. To naprawdę zależy wyłącznie od miejsca gdzie stacja, budzik, zegarek stoi w mieszkaniu. Kiedyś nabyłem Casio G-Shock, który ustawia się też do innych stacji i z takim samym powodzeniem łapie sygnał spod Frankfurtu, jak i ten z Rugby w Anglii (na częstotliwości 60,0 kHz), mimo że teoretycznie w Kielcach jestem na granicy zasięgu tego ostatniego. Acha Casio oprócz tego skąd, pokazuje też moc sygnału, który łapie. I czasami, w zależności od pokoju w którym jestem, różnica 1 metra jest granicą nie do przebycia pomiędzy "nie ma", a "poziom 3" - czyli bardzo mocnym sygnałem. Swoją drogą, będąc kiedyś we Frankfurcie, chciałem ustawić zegarek. I nie złapał sygnału.
Rzecz druga - ciśnienie a wysokość i temperatura. Ciśnienie wraz ze wzrostem wysokości n.p.m. maleje, bo maleje ilość powietrza, która Cię otacza. Tak samo jak z nurkowaniem: im bardziej się wynurzasz, tym mniej wody Cię otacza, tym mniej na Ciebie "ciśnie". Im wyższa temperatura tym wyższe ciśnienie - weźcie taką oponę w samochodzie. Więcej o tym tutaj:
http://ocean.wsm.gdynia.pl/student/meteo1/cisn_1.html
Poza tym zauważcie, że większość prognoz pogody i obrazów aktualnej pogody podaje ciśnienie zredukowane - czyli zredukowane do poziomu morza i temperatury 0 stopni Celsjusza. A niespecjalnie mnie obchodzi będąc np. w Zakopanem w środku lata, jakie byłoby ciśnienie zimą nad morzem. I niespecjalnie będziecie wiedzieć jak wpływa ono na wasze samopoczucie. Tak więc ważne, żeby ustawić wysokość dosyć dokładnie. Polecam Google Earth. Zresztą nie tylko do tego. Jak nie macie to ściągnijcie (tylko zmieńcie w opcjach stopy i mile na metry i kilometry). Nawet, jak w moim przypadku, jeśli mapa dla Waszej miejscowości jest bardzo małej rozdzielczości, to bez problemu znajdziecie miejsce, w którym mieszkacie, a po najechaniu na nie myszką, na dole pokaże Wam się wysokość n.p.m. Dokładna - sprawdzałem z planem Kielc, na który naniesione były izohipsy, czy jak to się nazywa.
Poza tym jak na kilka godzin, kiedy mam tę stację wszystko jest w porządku. 4 stopnie na zewnątrz, pokazuje, że będzie burza (mam nadzieję, że w końcu się zmieni), przyciski albo nie działają, albo działają jakoś tępawo, ale już raz wymieniałem całą stację, bo w poprzedniej wyświetlacz nie za bardzo działał, więc nie chce mi się znowu czekać. W każdym razie nie ma żadnych przekłamań jeśli chodzi o ciśnienie, wilgotność i temperaturę tak wewnątrz, jak i na zewnątrz - a to najważniejsze. Tylko niech te pioruny znikną.