logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips GC9231 – po wymianie pompki i styków pompka uruchamia się losowo, brak pary

mariozolek 15 Maj 2025 12:55 150 0
REKLAMA
  • #1 21549812
    mariozolek
    Poziom 10  
    Philips GC9231. Witam, mam pytanie. Wymieniłem pompkę i styki (uszkodzona pompka), ale po złożeniu wszystkiego mam dziwne działanie: nie załącza się od razu pompka (dopiero po kilkunastu kliknięciach) i działa krótko. Elektrozawór działa, bo dość głośno "pyka". Para daje ok na początku, ale z czasem coraz mniej, a pompka nie uzupełnia na bieżąco wody. Czasami jest tak, że para się skończy, w boilerze jest pusto - sucho, a pompka się nie uruchamia. Po jakimś czasie i klikaniu czasem dopompuje, a czasem nie... dziwne działanie, co może być przyczyną? Philips GC9231.
    AI: Czy nowa pompka i styki, które zamontowałeś, są oryginalne i na pewno sprawne? Próbowałeś może podłączyć starą pompkę (jeśli jeszcze działała), żeby sprawdzić, czy objawy się powtarzają?
    Sprawne, i stara działa tak samo.
    AI: Czy podczas składania sprawdzałeś dokładnie wszystkie przewody, złącza i połączenia elektryczne – czy wszystko jest dobrze podłączone, nie ma luzów albo zaśniedziałych styków?
    Nie, tu wszystko w porządku.
  • REKLAMA
REKLAMA