logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Schemat zasilacza i opis wtyku 3-pin do Soundcraft SPIRIT FOLIO SX – poszukiwany

Kris25 19 Maj 2025 09:20 333 6
REKLAMA
  • #1 21553451
    Kris25
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Szukam schematu zasilacza do miksera Soundcraft SPIRIT FOLIO SX.
    Będę wdzięczny za opis wtyku do konsoli (3 pin).
    Niestety, ale w czasie przeprowadzki zasilacz przepadł.
    Jeżeli ktoś ma zbędny taki zasilacz, to proszę o kontakt – interesują mnie dane wyjściowe.
    505 pięć trzy siedem 394.

Mikser audio Soundcraft SPIRIT FOLIO SX widziany z góry, z widocznymi wejściami i suwakami.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21553456
    ArturAVS
    Moderator
    Ocena: 7796
    Proszę. Pamiętaj że każdy kanał jest taki sam.
    Załączniki:
    • soundcraft_spirit-folio-sx_sch.pdf (334.51 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 21553654
    pikarel
    Poziom 39  
    Ocena: 1834
    Ze schematu wynika, ze zasilacz zawiera jedynie transformator sieciowy z wyjściem 2x15V, ze środkiem na pin2 wtyczki.
  • #4 21559384
    Marek Krzysztoń
    Poziom 12  
    Ocena: 34
    Też mam podobny problem - kupiłem taki mikser za niewielkie pieniądze ale bez zasilacza. Zastanawiam się na jaką wtyczkę przerobić tamto złącze. AI podpowiedziała mi, że na XLR. Ja rozważam jeszcze mini DIN podobnie jak w mikserach Behringera. Takie samo napięcie zasilania jak dla Behringer-Xenyx-1002. Nabyłem taki ale też baz zasilacza. Mikser posiada gniazdo mini-DIN - muszę dorobić zasilacz prądu zmiennego 2x17 V symetryczne - podobnie jak tutaj. Poszukam więc takiego gniazda i przerobię na niego. Wówczas przynajmniej będzie można używać tego samego zasilacza.
  • REKLAMA
  • #5 21559399
    ArturAVS
    Moderator
    Ocena: 7796
    Najlepiej pasuje mini XLR, ostatnio przerabiałem.
  • REKLAMA
  • #6 21559628
    Marek Krzysztoń
    Poziom 12  
    Ocena: 34
    Takie znalazłem Mini XLR. Bedą OK? Szukałem zasilaczy do tego miksera. Jak znalazłem na starych aukcjach to ich ceny były dość wysokie, więc znacznie taniej będzie zrobić sobie zasilacz łącznie z gniazdem montowanym na tylnym panelu/ściance.
    Załączniki:
    • Schemat zasilacza i opis wtyku 3-pin do Soundcraft SPIRIT FOLIO SX – poszukiwany MiniXLR.jpg (33.11 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwany jest schemat zasilacza do miksera Soundcraft SPIRIT FOLIO SX oraz opis wtyku 3-pinowego do konsoli, który uległ zagubieniu podczas przeprowadzki. Z dostępnych informacji wynika, że zasilacz składa się z transformatora sieciowego o wyjściu 2x15V z punktem środkowym na pinie 2 wtyku. W dyskusji pojawiły się sugestie dotyczące zamiany oryginalnego złącza na mini XLR lub mini DIN, podobnie jak w mikserach Behringer, które wymagają symetrycznego zasilania 2x17V AC. Użytkownicy rozważają samodzielne wykonanie zasilacza wraz z odpowiednim gniazdem montowanym na panelu tylnym, co jest tańszą alternatywą wobec drogich oryginalnych zasilaczy dostępnych na aukcjach. Wtyk 3-pinowy jest opisywany jako posiadający środkowy pin jako punkt odniesienia (masa lub środek transformatora).
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA