logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon Pixma MG6150 – poziome paski przy wydruku niebieskiego, domowe czyszczenie głowicy nie pomogło

adrianopel 01 Cze 2025 11:55 159 1
REKLAMA
  • #1 21566461
    adrianopel
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Cześć,

Od jakiegoś czasu mam problem z drukarką Canon Pixma MG6150. Podczas wydruków na kartkach pojawiają się poziome paski, przede wszystkim tam, gdzie pojawia się niebieski kolor. Nawet na maksymalnej jakości wydruku paski się pojawiają. Zauważyłem to tez na wydruku testowym, który wygląda jak na załączonym zdjęciu. Robiłem wiele razy automatyczne czyszczenie i próbowałem z innymi opcjami dostępnymi z poziomu sterownika do Windowsa. Wyjąłem też głowice i czyściłem ją rozpuszczalnikiem do drukarek, może niewystarczająco. Nie używam szarego tuszu. Proszę o pomoc. Dziękuję
    Załączniki:
    • Canon Pixma MG6150 – poziome paski przy wydruku niebieskiego, domowe czyszczenie głowicy nie pomogło IMG_20250601_114636.jpg (3.59 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Canon Pixma MG6150 – poziome paski przy wydruku niebieskiego, domowe czyszczenie głowicy nie pomogło IMG_20250601_115012.jpg (4.64 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
REKLAMA