Cześć, posiadam samochód Dacia Lodgy 1,6 benzyna/LPG rocznik 2016. Mam problem z tankowaniem LPG za granicą, w Polsce problem nie występuje. Sprawdzone wszystko przez "gazownika", twierdzi, że pompy za granicą są inaczej ustawione z niższym ciśnieniem i z tego powodu jest problem. Wszystko rozumiem, tylko jak podjeżdża tankować miejscowy, tankuje normalnie. Więc się zastanawiam, co mogę zrobić, bo jest to bardzo uciążliwe w trakcie podróży. Są stacje, gdzie gaz tankuje się bardzo wolno i jest problem z zatankowaniem do pełna, a na niektórych nawet nie chce ruszyć.
Jestem totalnym laikiem, jeżeli chodzi o mechanikę samochodową, nie mówiąc o LPG.
Bardzo proszę o pomoc lub wskazać, co można zasugerować "gazownikowi".
AI: Czy możesz podać, jakiej marki i typu jest instalacja LPG zamontowana w Twoim samochodzie? (np. BRC, STAG, Landi Renzo, itp.)
LPG Tech, wielozawór Tomassetto, wlew paliwa Tomassetto
AI: Jakiego adaptera używasz do tankowania LPG za granicą i czy problem występuje na wszystkich stacjach, niezależnie od typu końcówki (DISH, ACME, bayonet)?
Problem jest na większości stacji za granicą (Niemcy, Francja, Włochy) niezależnie od typu końcówki.
Jestem totalnym laikiem, jeżeli chodzi o mechanikę samochodową, nie mówiąc o LPG.
Bardzo proszę o pomoc lub wskazać, co można zasugerować "gazownikowi".
AI: Czy możesz podać, jakiej marki i typu jest instalacja LPG zamontowana w Twoim samochodzie? (np. BRC, STAG, Landi Renzo, itp.)
LPG Tech, wielozawór Tomassetto, wlew paliwa Tomassetto
AI: Jakiego adaptera używasz do tankowania LPG za granicą i czy problem występuje na wszystkich stacjach, niezależnie od typu końcówki (DISH, ACME, bayonet)?
Problem jest na większości stacji za granicą (Niemcy, Francja, Włochy) niezależnie od typu końcówki.