logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Bosch GSN32V2301 – podłączenie wtyczek po demontażu góry, montaż białego dzyndla

prezesx 05 Cze 2025 12:00 168 7
REKLAMA
  • #1 21570505
    prezesx
    Poziom 9  
    Ocena: 29
    Bosch GSN32V2301,
    Zdemontowałem górę łącznie z plastikową osłoną i niestety rozłączyłem wtyczki. Teraz nie wiem, jak to podłączyć.
    Pytanie drugie: czy ten biały dzyndzel ma być umieszczony w niebieskim otworze, czy leżeć luzem na styropianie?
    Załączniki:
    • Bosch GSN32V2301 – podłączenie wtyczek po demontażu góry, montaż białego dzyndla l2.jpg (405.22 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Bosch GSN32V2301 – podłączenie wtyczek po demontażu góry, montaż białego dzyndla l1.jpg (409.97 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Bosch GSN32V2301 – podłączenie wtyczek po demontażu góry, montaż białego dzyndla l.jpg (419.5 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 21570745
    Przemcio
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 248
    Obejrzyj dokładnie gniazdo - na wtyczkach są takie ząbki żeby tego nie pomylić.
    Co do "dzyndzla" czyli pewnie czujnika to się nie wypowiem ale może powinien
    wejść w to zaokrąglenie w plastiku na foto 1 tylko trzeba wycofać trochę kabel.

On tam był taśmą klejącą przymocowany?!
  • REKLAMA
  • #3 21570929
    prezesx
    Poziom 9  
    Przemcio napisał:
    On tam był taśmą klejącą przymocowany?!

Tak był przyklejony taśmą, inny czujnik umieszczony w połowie wysokości zamrażarki też przymocowany taśmą.

Wtyczka ogarnięta, a dzyndzel wsadziłem do tej rurki na ile się dało
  • REKLAMA
  • #5 21571745
    prezesx
    Poziom 9  
    Przemcio napisał:
    Działa?

Wygląda na to, że działa, chociaż strasznie długo, bo prawie 24 godziny zajęło jej złapanie temp. -16 °C, mimo że po złożeniu na pusto poczekałem, aż się schłodzi do -16 °C, i potem załadowałem zamrożone rzeczy.
  • REKLAMA
  • #6 21571749
    Przemcio
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 248
    Pusta lodówka chyba zawsze więcej czasu potrzebuje na "załapanie" temperatury. ;)
    Chociaż, bo tak kiedyś było, nie wiem jak teraz przy wiatrakach i kontroli przez satelitę.
    Jak działa to zamykać temat!
  • #7 21571766
    prezesx
    Poziom 9  
    Przemcio napisał:
    Pusta lodówka chyba zawsze więcej czasu potrzebuje na "załapanie" temperatury.

Źle napisałem, pusta złapała temp dość szybko, a po załadowaniu zamrożonego wsadu zajęło jej ok. kilkanaście godzin, żeby dobić do -16 °C. Coś nie mogła się ocknąć, dioda migała, a kompresor nie chodził.
  • #8 21572145
    prezesx
    Poziom 9  
    Przemcio napisał:
    Jak działa to zamykać temat!

Mówisz i masz, podłączyłem zgodnie ze wskazówkami

Podsumowanie tematu

✨ W trakcie demontażu górnej części zamrażarki Bosch GSN32V2301 doszło do rozłączenia wtyczek, co wymagało ponownego prawidłowego podłączenia. Wtyczki posiadają zabezpieczające ząbki, które uniemożliwiają błędne podłączenie. Biały czujnik („dzyndzel”) był przymocowany taśmą klejącą i powinien zostać umieszczony w plastikowej rurce lub zaokrągleniu na obudowie, co potwierdzono po montażu. Po ponownym złożeniu urządzenia zamrażarka potrzebowała około 24 godzin, aby osiągnąć temperaturę -16 °C, co jest typowe przy pustym urządzeniu oraz dłuższego czasu po załadowaniu zamrożonych produktów. W trakcie rozruchu dioda migała, a kompresor chwilowo nie pracował, co jest normalne przy stabilizacji temperatury. Ostatecznie podłączenie wtyczek i montaż czujnika zgodnie z instrukcjami pozwoliły na prawidłowe działanie zamrażarki.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA