logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Renault Maxity 2.5 dCi 81 kW 2013 – silnik gaśnie, spadek mocy, szukam mechanika Piaseczno

badzio671 05 Cze 2025 12:15 426 0
REKLAMA
  • #1 21570516
    badzio671
    Poziom 1  
    Witam, mam problem z Renault Maxity 2013 r. 2500 81 kW.
    Wspomnę, że usterka już raz była usunięta, niestety straciłem kontakt do mechanika.
    Problem polega na gaśnięciu silnika w trakcie pracy (bardziej w zimniejsze dni), dodatkowo w trakcie jazdy "muli", jedzie maksymalnie do około 60 km/h.
    Poprzednio usterka była usunięta komputerowo. Jestem z okolic Piaseczna, może ktoś może polecić mechanika w okolicach Piaseczna czy Warszawy, który potrafi ogarnąć temat.
    Samochód mało jeździ, więcej pracuje silnik, ponieważ ma zamontowany podnośnik koszowy.

Z góry dziękuję za pomoc.

można też na mail: badzio67(_at_)gmail.com
    AI: Czy podczas występowania problemu pojawiają się jakieś kontrolki lub komunikaty błędów na desce rozdzielczej? Jeśli tak, to jakie?
    brak
    AI: Czy od czasu poprzedniej naprawy były wykonywane jakieś dodatkowe naprawy, wymiany części lub diagnostyka (np. wymiana filtrów, czyszczenie EGR, wymiana wtryskiwaczy)?
    wymiana filtrów, oleju, diagnostyka komputerowa
  • REKLAMA
REKLAMA