logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie wygodne szelki do kosy spalinowej dla osoby o większej posturze?

WrazieW 12 Cze 2025 19:24 846 15
REKLAMA
  • #1 21577530
    WrazieW
    Poziom 3  
    Ocena: 5
    Witam, Panowie szukam jakiś szelek do kosy spalinowej.

Szelki mają być dla teścia a teść jest "grubszy" i takie zwykłe z zestawu są na niego za małe

Muszą być wygodne żeby nie narzekał i nie gonił mnie później że szajs mu kupiłem.

Co możecie polecić?
  • REKLAMA
  • #3 21577546
    WrazieW
    Poziom 3  
    Tzn który ?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 21577572
    techlock
    Poziom 33  
    Ocena: 485
    Ja osobiście mam pasek od torby laptopa Dell, jest dużo lepszy niż te do kos. Tylko musi być od porządnej torby.
    Miękki naramiennik, szeroki pas i sporo dłuższy od tych z kos. Wykorzystałem tylko przewlekaną złączkę pasa kosy.
  • #6 21577581
    WrazieW
    Poziom 3  
    Tzn mi bardziej chodzi o takie szelki jak się zakłada plecak, nie takie na ramię bo to niewygodne.
  • #7 21577610
    flinc
    Poziom 30  
    Ocena: 152
    Najbliższy OBI / Castorama przyworzą do 30 km Zajrzyj firma STHILL producent kosiarek

Alledrogo ceny od 50 zeta
  • #8 21577632
    WrazieW
    Poziom 3  
    ale co mi z najbliższego OBI jak tam sa same dla chudych ludzi ?
  • #9 21577637
    flinc
    Poziom 30  
    alledrogo ceny od 25 zeta

w ALLEGRO jest opcja poleca 99.% i info kto sprzedaje i adres sprzedawcy
  • REKLAMA
  • #10 21577668
    WrazieW
    Poziom 3  
    Nic nie rozumiem dalej, chcę coś co ktoś ma i sprawdził a nie coś co sam znajdę i maszyną losującą wybiorę...
  • #11 21578729
    flinc
    Poziom 30  
    Jak ktoś ma to dla siebie
  • #12 21578742
    WrazieW
    Poziom 3  
    co ma dla siebie?
  • #13 21578755
    flinc
    Poziom 30  
    Podaj swoją miejscowość, na Allegro znajdę ofertę w okolicy twojej miejscowości
  • #14 21578776
    WrazieW
    Poziom 3  
    poczekam co inni mi polecą, coś sprawdzonego
  • #15 21578847
    flinc
    Poziom 30  
    W Google wpisz Allegro.pl i otworzą się pozycje Allegro i kliknij i po otwarciu portalu allegro i w Co szukasz wpisz szelki do kosy

Dodano po 8 [minuty]:

Inni to tylko Allegro
  • #16 21579406
    BANANvanDYK
    Poziom 42  
    Ocena: 2542
    Szelki do kosy markowych producentów, tj. Stihl i Husqvarna są drogie, najtańsze kosztują 200 zł. Tylko to jest produkt przeznaczony do pracy zawodowej, zaprojektowany z myślą o komforcie pracy z ciężką kosą, wykonany z dobrych materiałów i trwałe. Jedna i druga firma ma kilka wersji w zależności od komfortu. Zwykle mają duży zakres regulacji, ale z mojego doświadczenia Stihl z pasem wokół brzucha bardzo ciężko się ubiera. Husqvarna w tańszych szelkach Balance jest bardzo duży zakres regulacji, od podróbek chińskich różni się tym, że klamra z osłoną jest zamontowana ruchomo na pasku i można przesuwać kosę do przodu i do tyłu.
    Chińskie szelki trafiają się za 50 zł klony Stihla, ale trzeba się liczyć z tym że są dużo gorzej wykonane (prościej, taniej i mniej wygodnie). Odradzam te najtańsze za 20 zł, z resztą importerzy sami nazywają je „szelkami do kosy lekkiej”.
    Jeśli mają to być szelki dla osoby otyłej, to niestety trzeba jechać do sklepu przymierzyć i przetestować.

Podsumowanie tematu

✨ Poszukując wygodnych szelek do kosy spalinowej dla osoby o większej posturze, dyskusja wskazuje na kilka istotnych aspektów. Standardowe szelki dołączane do kos często są za małe dla osób otyłych. Warto rozważyć modele markowe, takie jak Stihl i Husqvarna, które oferują szeroki zakres regulacji i są wykonane z trwałych, komfortowych materiałów, choć ich cena zaczyna się od około 200 zł. Szelki Husqvarna Balance wyróżniają się ruchomą klamrą z osłoną, umożliwiającą przesuwanie kosy. Tańsze, chińskie zamienniki są dostępne od około 50 zł, ale cechują się gorszą jakością i mniejszym komfortem użytkowania, a najtańsze modele (około 20 zł) są przeznaczone do lekkich kos i nie są polecane. Alternatywnie, można zastosować szeroki, miękki pasek z torby laptopowej, który zapewnia większy komfort i długość, jednak nie są to klasyczne szelki typu plecakowego. Zaleca się przymierzenie szelek w sklepie, aby dobrać odpowiedni rozmiar i komfort, zwłaszcza dla osób otyłych. Popularne miejsca zakupu to Allegro, gdzie można znaleźć różne modele z opiniami i lokalizacją sprzedawcy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA