Pacjent to Iveco Daily 3.0 170 koni 70C17 2012 rok. Mam wrażenie, że auto jest zamulone. Mam też Iveco 65C18 Euro 4 i jest wielka różnica w mocy obu aut. W nowszym miałem problem z wtryskiem, został on naprawiony. Układ wtryskowy itp. ponoć ok. Pompa daje odpowiednie ciśnienie. Wymieniłem czujnik ciśnienia doładowania. Bez zmian. Na 1., 2., 3. auto jeszcze jedzie ok. Na wyższych biegach muli, nawet na pusto.
Ciśnienie zadane przez program w czasie jazdy to np. 1360 mbar, a rzeczywiste to 2230 mbar. Skąd taka duża różnica? Sztanga na turbinie chodzi. Błędów brak. Auto dość sporo pali. Około 17 litrów, gdzie starsze w tym samym cyklu paliło 13. Ma ktoś jakieś pomysły? Co sprawdzić? Zmienić? Podmienić ze starego Iveco?
Ciśnienie zadane przez program w czasie jazdy to np. 1360 mbar, a rzeczywiste to 2230 mbar. Skąd taka duża różnica? Sztanga na turbinie chodzi. Błędów brak. Auto dość sporo pali. Około 17 litrów, gdzie starsze w tym samym cyklu paliło 13. Ma ktoś jakieś pomysły? Co sprawdzić? Zmienić? Podmienić ze starego Iveco?