logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung Galaxy Z Fold 3 używany za 400 zł – opinie o awaryjności i opłacalności zakupu

Vortex1987 21 Cze 2025 12:53 318 6
REKLAMA
  • #1 21585450
    Vortex1987
    Poziom 26  
    Ocena: 221
    Witam. Mam możliwość zakupu Samsunga Galaxy Z Fold 3 używanego w stanie dobrym. Mam pytanie, czy ten model warto kupić i czy jest on awaryjny, bo słyszałem różne opinie, więc zapytam tutaj kolegów, którzy serwisują, bo osobiście nie miałem okazji jeszcze tego naprawiać. Proponowana mi cena zakupu to 400 zł. Ekran bez wgnieceń, folia nieodklejona, a środek tam, gdzie się zgina, bez rozwarstwień. Bateria według AccuBattery ma 93 procent kondycji. Proszę o poradę, czy warto go kupić.
  • REKLAMA
  • #2 21585967
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1431
    Nie wiem czy chcesz ten telefon zatrzymać dla siebie, czy sprzedać dalej - ale telefony tracą na wartości. Dla mnie to trochę niewygodne takie wymiary, a dwa noszę różne rzeczy w kieszeni więc bałbym się o wyświetlacz, że wpadnie mi coś pod zawias w środku i pęknie wyświetlacz.
  • REKLAMA
  • #3 21585997
    Tomek_Krecik
    Poziom 29  
    Ocena: 228
    Za 400 sie zastanawiasz czy kupić?
    Ja kupie od razu.
    Poka namiar.
  • #4 21586118
    Vortex1987
    Poziom 26  
    Ocena: 221
    Tomek_Krecik napisał:
    Za 400 sie zastanawiasz czy kupić?
    Ja kupie od razu.
    Poka namiar.

Tylko ten ekran. Też mam obawy czy to wytrzyma noszenie w kieszeni i ciągle rozkładanie. Cena 400 zł okazyjna. Brak pudełka i ładowarki. Był brany z T mobile ale już spłacony bo sprawdzałem.
  • REKLAMA
  • #5 21586125
    Tomek_Krecik
    Poziom 29  
    Ocena: 228
    A wpisz Z3 Fold w google. Ja znalazłem ofertę za 44€
    Żeby tak tanie były te telefony?
    Jeśli tylko sprawne , to nawet jak padnie za rok to nie będzie szkoda.
  • REKLAMA
  • #6 21586949
    Ordine
    Poziom 25  
    Ocena: 164
    Vortex1987 napisał:
    Bateria według AccuBattery ma 93 procent kondycji.

Turbobujda.

Vortex1987 napisał:
    Ekran bez wgnieceń, folia nieodklejona, a środek tam, gdzie się zgina, bez rozwarstwień.

Więc warto. Ten telefon to po prostu składany S21 FE. Kupra nie urwie, ale dalej da się go spokojnie używać. No i przekonać się, czy jest sens używać takiego składańca.
  • #7 21586974
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2085
    Tomek_Krecik napisał:
    A wpisz Z3 Fold w google. Ja znalazłem ofertę za 44€
    Żeby tak tanie były te telefony?

Pokaż tą ofertę!

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy opłacalności zakupu używanego Samsunga Galaxy Z Fold 3 za 400 zł w dobrym stanie technicznym, z ekranem bez uszkodzeń i baterią o 93% pojemności według AccuBattery. Użytkownicy zwracają uwagę na potencjalne ryzyko uszkodzenia ekranu w wyniku noszenia telefonu w kieszeni oraz na trwałość zawiasu przy częstym rozkładaniu. Cena 400 zł jest oceniana jako bardzo atrakcyjna, a niektórzy uczestnicy sugerują, że nawet w przypadku awarii po roku, strata finansowa będzie niewielka. Model jest porównywany do składanego Samsunga S21 FE, co wskazuje na jego solidność i możliwość codziennego użytkowania, choć wymaga przyzwyczajenia do formatu składanego smartfona. Brak oryginalnego pudełka i ładowarki nie jest uznawany za istotny problem. Wskazano również na dostępność podobnych ofert w niskich cenach na rynku europejskim.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA