logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Prośba o pomoc w sparowaniu pilota z centralą Yooda do Markizy

jarkos1 03 Lip 2025 15:44 387 3
REKLAMA
  • #1 21596649
    jarkos1
    Poziom 11  
    Witam wszystkich i proszę o pomoc w sparowaniu centrali Yoda Mikro 1611129 z pilotem YoodaVetro 1731301 (silnik do markizy Axis-H).
    Problem polega na tym, że mam podłączoną centralę do silnika markizy (poniżej zdjęcie podłączenia kabla od silnika z centralą i kablem zasilającym). Po podłączeniu zasilania centrala zgodnie z instrukcją daje sygnał jednym dźwiękiem i markiza rozwija się i zwija. Jak chcę zaprogramować pilot i załączam przycisk P2 z tyłu przy baterii, centrala nie wydaje żadnych dźwięków i nie wiem, co jest powodem – nie potrafię tego sparować.
    Będę wdzięczny za pomoc w poniższym.
    Prośba o pomoc w sparowaniu pilota z centralą Yooda do Markizy
    AI: Czy pilot, którego próbujesz sparować, jest nowy i nie był wcześniej używany z inną centralą, czy może był już wcześniej sparowany z innym urządzeniem?
    Pilot nowy, nie był wcześniej używany ani sparowany z inną centralą.
    AI: Czy próbowałeś wykonać reset centrali lub pilota przed próbą parowania? Jeśli tak, to w jaki sposób to zrobiłeś?
    Nie próbowałem
  • REKLAMA
  • #2 21596912
    balonika3
    Poziom 43  
    Ocena: 3691
    Centrala jest w trybie programowania przez kilka sekund po podłączeniu zasilania. Więc odłącz zasilanie, podłącz ponownie i niezwłocznie programuj pilota.
  • REKLAMA
  • #3 21596956
    jarkos1
    Poziom 11  
    Bardzo dziękuję za pomoc.
    Udało się.
    Nie wiedziałem, że zaprogramować trzeba od razu po podłączeniu zasilania :)
    Jeszcze raz dziękuję :)
  • #4 21597028
    balonika3
    Poziom 43  
    Ocena: 3691
    jarkos1 napisał:
    Bardzo dziękuję za pomoc.
    Udało się.
    Nie wiedziałem, że zaprogramować trzeba od razu po podłączeniu zasilania :)
    Jeszcze raz dziękuję :)

Ależ proszę!
REKLAMA