Mam starszy piec Termet GCO-DP-21-05 i zaistniał następujący problem. Przy próbie poboru ciepłej wody piec się włącza, stabilizuje na palniku mały płomień i koniec. Palnik nie chce włączyć się na full. Turbinkę demontowałem i czyściłem 2 razy (jest zeszłoroczna), w tym jeden raz podmieniałem na inną. Ciśnienie wody w kranach dobre jak zawsze - nagrzewnica odkamieniana 2 lata temu. Do czasu tej awarii zdarzało się ostatnio że czasem bardzo sporadycznie palnik nie włączał się na full i woda była ledwo letnia (to "meldunek" żony - zmywa w ciepłej wodzie) - wystarczało zamknąć i jeszcze raz otworzyć pobór ciepłej wody. Teraz już to nie działa.
Podejrzewam elektronikę bo od jakiegoś czasu trzeba było o sekundę/dwie dłużej czekać na start pieca przy poborze wody mimo zakupienia nowej turbinki. Część CO działa prawidłowo, palnik włącza się na małej mocy a po chwili płomień prawidłowo wzrasta.
Kto może mi w tej sprawie pomóc? Bardzo proszę....
Podejrzewam elektronikę bo od jakiegoś czasu trzeba było o sekundę/dwie dłużej czekać na start pieca przy poborze wody mimo zakupienia nowej turbinki. Część CO działa prawidłowo, palnik włącza się na małej mocy a po chwili płomień prawidłowo wzrasta.
Kto może mi w tej sprawie pomóc? Bardzo proszę....