logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Beko DFN38530G – jak ustawić pozycję rozdzielacza wody przy wymianie silniczka?

Keri77 13 Lip 2025 14:58 186 0
REKLAMA
  • #1 21605526
    Keri77
    Poziom 10  
    Silniczek rozdzielacza wody przestał pracować, objawem jest to, że nie myje prawidłowo naczyń.
    Beko DFN38530G – jak ustawić pozycję rozdzielacza wody przy wymianie silniczka? Beko DFN38530G – jak ustawić pozycję rozdzielacza wody przy wymianie silniczka?
    Po demontażu silniczka chciałem sprawdzić, czy problem nie leży w samym talerzu - czy nie jest zablokowany, obraca się swobodnie.

Teraz się zastanawiam przed montażem nowego silniczka, czy pozycja ustawi się samoczynnie albo jakaś jest wyjściowa pozycja. Bo jest też czujnik położenia, ale nie mam pojęcia, jak on działa.
    Beko DFN38530G – jak ustawić pozycję rozdzielacza wody przy wymianie silniczka?

Dziękuję za wszystkie sugestie, bo silniczek zamówiłem i przed montażem chciałbym się dowiedzieć czy powinno się w jakiś sposób kalibrować .

Zmywarka odżyła - mam wrażenie że rozdzielacz przekłada ciśnienie wody zmiennie na rożne strefy , tylko nie wiem czy w dobrej kolejności .
  • REKLAMA
REKLAMA