Witam, próbuję rozwiązać problem w samochodzie mojego klienta - Peugeot 3008 1.6 VTi, przebieg 130000 km. Kupił go zepsutego i teraz chce go naprawić. Problem polega na tym, że silnik zmiennych faz rozrządu nie działa po uruchomieniu silnika. Diag mówi mi błędy P101A, P1030, P1062 i P1025. Próbowałem wymienić oba czujniki wałka rozrządu, ustawić rozrząd i wymienić przekaźnik silnika VVT. Próbowałem również ustawić adaptacje, ale za każdym razem kończy się to błędem. Test VVT nie porusza się wraz z silnikiem, jedyny raz, kiedy się porusza, to kiedy włączam zapłon. Naprawdę nie wiem, co to może być. Czy mógłbym prosić o pomoc? Czy masz jakiś pomysł, co to może być?
David
Usterki:
P101A: Błąd programowania systemu zmiennego wzniosu zaworów.
P1025: Błąd programowania zmiennego wzniosu zaworów Błąd programowania wzniosu zaworów
P1030: Błąd spójności programowania układu zmiennego wzniosu zaworów
P1062: Zasilanie układu zmiennego podnoszenia zaworów Część przekaźnika silnika - Różnica między sterowaniem silnika a pozycją układu
David
Usterki:
P101A: Błąd programowania systemu zmiennego wzniosu zaworów.
P1025: Błąd programowania zmiennego wzniosu zaworów Błąd programowania wzniosu zaworów
P1030: Błąd spójności programowania układu zmiennego wzniosu zaworów
P1062: Zasilanie układu zmiennego podnoszenia zaworów Część przekaźnika silnika - Różnica między sterowaniem silnika a pozycją układu