Master 2.3 16rok bi turbo 280 tk przebiegu,auto odpala i gaśnie po chwili,mechanicznie wydaje mi się że sprawdziłem już wszystko,odpięty dpf,zaślepiony zawór egr,wymieniony filtr powietrza i nowy rozrząd ustawiłem na przyrząd,wtryski po remoncie, pomierzyłem ciśnienie po 25 bar na każdym cylindrze,głowica i turbiny też zrobione,po odpięciu przepływomierza zaciąga sztangę z turbiny silnik chodzi normalnie ale jak przegazuję ostro na zimnym to wtryskiwacze klepią jak panewki w polonezie i kopci na czarno lub siwo,komputer nie umie zbudować mieszanki ale jest dynamika pracy,przy wpięciu przepływomierza po lekkim zagrzaniu silnika auto chodzi zbiera się mułowato i im wyższa temperatura silnika tym wyższe obroty może osiągnąć,Próbuje auto ogarnąć samemu a nie zajmowałem się tym z 20 lat.Miałem zacząć od clipa ,ale co mam zrobione to moje ,więc niem tego złego co .........Clip nie pokazuje żadnych błędów za to głupoty pokazują odczyty z przepływomierzy kupiłem używany i nowy na trzech pokazuje to samo więc wszystkie muszą być sprawne.przy zapotrzebowaniu np. 500 jednostek powietrza przepływomierze pokazują 140-160 po wciśnięciu pedału gazu zapotrzebowanie na powietrze się zwiększa np potrzebuje 800 jednostek a pokazuje max 240.Zapodanie na krótko podciśnienia do turbiny nic nie zmienia w odczytach przepływu powietrza,zastanawiają mnie napięcia na wtyczce zasilania przepływki po zapłonie silnik nie pracuje
Dodano po 3 [minuty]:
Przepływomierz 4pin siemens
1 pin -5v
2 pin-masa
3 pin-5v
4 pin-5v
Dodano po 3 [minuty]:
Przepływomierz 4pin siemens
1 pin -5v
2 pin-masa
3 pin-5v
4 pin-5v