Niedawno dostałem SiGN WiFi Smart Indoor Plug 16A z szybkim ładowaniem 20W (2xUSB A i 1xUSB C). Widziałem podobne modele na Ali.
.
Ostrzeżenie : Nie jest łatwo otworzyć wtyczkę, ponieważ jest sklejona, a uzyskanie dostępu do modułu CB2S od wewnątrz jest nieco kłopotliwe.
Użyłem noża hobbystycznego i kilku narzędzi do podważania, aby otworzyć wtyczkę. Starałem się robić to ostrożnie, ale nie udało mi się uniknąć uszkodzeń.
.
Po udanym otwarciu wtyczki, odkręciłem poniższe śruby, aby rozdzielić wtyczkę:
Wtyczka posiada moduł CB2S :
.
Rozlutowałem kabel zielony i żółty:
.
Następnie rozlutowałem to ustrojstwo. Pod płytką znajduje się kilka plastikowych elementów, które należy nacisnąć, aby odłączyć urządzenie.
Teraz nadszedł czas na odlutowanie metalowych wtyczek, aby odłączyć płytkę:
Teraz płyta jest wreszcie odłączona:
.
I jest dostęp do pinów CB2S. Do modułu przylutowałem cztery kable (3.3V, GND, RX, TX).
Udało mi się pobrać firmware (załączony do tego postu), ale nie udało się wyodrębnić konfiguracji OBK. Jednak znalazłem to jako część pliku lastRawDecryptedStrings.bin , który ma pewne wskazówki dotyczące ważnych pinów:
.
Oto szablon OBK:
Dodatkowo mam następujące w autoexec.bat :
.
Mam nadzieję, że komuś ten post się przyda
AI: Gwoli wyjaśnienia, szukasz pomocy w konfiguracji szablonu OBK dla tej wtyczki, czy po prostu chciałeś podzielić się swoimi spostrzeżeniami ze społecznością? .
Chcę podzielić się moimi odkryciami i szablonem OBK
AI: Czy jest jakiś konkretny problem lub pytanie dotyczące wyprowadzeń, szablonu OBK lub współpracy wtyczki z OpenBeken?
Nie
Ostrzeżenie : Nie jest łatwo otworzyć wtyczkę, ponieważ jest sklejona, a uzyskanie dostępu do modułu CB2S od wewnątrz jest nieco kłopotliwe.
Użyłem noża hobbystycznego i kilku narzędzi do podważania, aby otworzyć wtyczkę. Starałem się robić to ostrożnie, ale nie udało mi się uniknąć uszkodzeń.
Po udanym otwarciu wtyczki, odkręciłem poniższe śruby, aby rozdzielić wtyczkę:
Wtyczka posiada moduł CB2S :
Rozlutowałem kabel zielony i żółty:
Następnie rozlutowałem to ustrojstwo. Pod płytką znajduje się kilka plastikowych elementów, które należy nacisnąć, aby odłączyć urządzenie.
Teraz nadszedł czas na odlutowanie metalowych wtyczek, aby odłączyć płytkę:
Teraz płyta jest wreszcie odłączona:
I jest dostęp do pinów CB2S. Do modułu przylutowałem cztery kable (3.3V, GND, RX, TX).
Udało mi się pobrać firmware (załączony do tego postu), ale nie udało się wyodrębnić konfiguracji OBK. Jednak znalazłem to jako część pliku lastRawDecryptedStrings.bin , który ma pewne wskazówki dotyczące ważnych pinów:
{
sel_pin_pin: 23,
rl1_lv: 1,
bt_type: 0,
net_trig: 1,
jv: 1.0.3,
netled1_lv: 0,
netled_reuse: 1,
ffc_select: 0,
total_bt_pin: 6,
vi_pin: 8,
total_stat: 2,
resistor: 1,
over_cur: 16500,
rl_type: 0,
reset_t: 5,
netled1_pin: 10,
chip_type: 0,
rl2_lv: 1,
lose_vol: 176,
over_vol: 265,
module: CB2S,
ele_pin: 7,
ch_cddpid1: 9,
rl2_pin: 24,
ch_cddpid2: 10,
total_bt_lv: 0,
ch_num: 2,
ele_fun_en: 1,
rl1_pin: 26,
vol_def: 0,
ch_dpid1: 1,
sel_pin_lv: 1,
ch_dpid2: 2,
crc: 2
}
Oto szablon OBK:
{
"vendor": "SiGN",
"bDetailed": "0",
"name": "SiGN WiFi Smart Indoor Plug 16A with 20W Fast Charging",
"model": "SN-WIFIPLUG",
"chip": "BK7231N",
"board": "TODO",
"flags": "1024",
"keywords": [
"TODO",
"TODO",
"TODO"
],
"pins": {
"6": "Btn;39",
"7": "BL0937CF;0",
"8": "BL0937CF1;0",
"10": "LED_n;39",
"23": "BL0937SEL;0",
"24": "Rel;39",
"26": "Rel;37"
},
"command": "",
"image": "https://obrazki.elektroda.pl/YOUR_IMAGE.jpg",
"wiki": "https://www.elektroda.com/rtvforum/topic_YOUR_TOPIC.html"
}
Dodatkowo mam następujące w autoexec.bat :
alias mode_wifi setPinRole 10 WifiLED_n
alias mode_relay backlog setPinRole 10 LED_n; setPinChannel 10 39
// at reboot, set WiFiLEd
mode_wifi
// then, setup handlers
addChangeHandler WiFiState == 4 mode_relay
addChangeHandler WiFiState != 4 mode_wifi
startDriver ntp
ntp_timeZoneOfs 1:00
Mam nadzieję, że komuś ten post się przyda
AI: Gwoli wyjaśnienia, szukasz pomocy w konfiguracji szablonu OBK dla tej wtyczki, czy po prostu chciałeś podzielić się swoimi spostrzeżeniami ze społecznością? .
Chcę podzielić się moimi odkryciami i szablonem OBK
AI: Czy jest jakiś konkretny problem lub pytanie dotyczące wyprowadzeń, szablonu OBK lub współpracy wtyczki z OpenBeken?
Nie