logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LDW 602 – wyciek oleju z pompki paliwa, olej leci z dźwigienki pompki

kcichecki191 20 Sie 2025 19:55 213 2
REKLAMA
  • #1 21640004
    kcichecki191
    Poziom 2  
    Silnik LDW 602. Witam, mam problem: pompka paliwa zasysa olej. Pompka montowana na 2 śrubki, a w środku taki wichajsterek, z którego leci olej. Dołączam foto.
    Zbliżenie na pompę paliwa silnika LDW 602 z widocznym wyciekiem oleju
  • REKLAMA
  • #2 21640204
    BANANvanDYK
    Poziom 43  
    Ocena: 2580
    Normalne że z popychacza leci olej, z tego co kojarzę w Maluchach popychacz był nawet smarowany olejem pod ciśnieniem.
    Pompka paliwa jak w starych Fiatach i w wielu ciągnikach rolniczych. Zasysanie oleju do paliwa, albo wyciek paliwa do oleju to typowy problem w pompach MF, które miały jedną membranę która pęka. W Italiańskich silnikach stosuje się pompki z podwójną membraną oddzieloną dystansem, w której uszkodzenie jednej z membran jest widoczne w postaci wycieku z dystansu, możliwość przecieku paliwa do oleju została zminimalizowana do zera.
  • #3 21640927
    kcichecki191
    Poziom 2  
    Ale w tej pompce musi być olej? Kupiłem drugą pompkę, odpowietrzyłem i elegancko zapaliła. Silnik pochodził około 20 min., a później się zaciął i zgasł. Nie można było już napompować paliwa, bo pompka ciśnienia nie robiła, dlatego zastanawiam się, czy z tego cięgna musi lecieć olej do pompki?
    Załączniki:
    • LDW 602 – wyciek oleju z pompki paliwa, olej leci z dźwigienki pompki IMG_20250820_174723225_HDR.jpg (2.44 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA