Wypalił gaz, przełączył się na benzynę, zgasiłem i odpalił od strzała, ale jest już ciepły. Odczekam z godzinę, żeby ostygł i spróbuję ponownie i dam znać.
Dodano po 1 [godziny] 17 [minuty]:
Nie wiem,odpalił za pierwszym razem ale tak niemrawo musiałem troszkę dłużej pokręcić nie wiem co myśleć.Zostawie butle zakręconą i pojeżdżę do jutra na benzynie,a rano spróbuje ponownie
Dodano po 4 [minuty]:
Problem tak faktycznie pojawia się po dłuższym postoju, pojadę na ogród jestem kilka godzin i jak chce wracać to już się zaczyna. Serdecznie dzięki za pomoc myśle zostawić tak do jutra i zobaczyć rano wtedy napiszę.Pozdro jeszcze nie zamykam tematu.
Dodano po 5 [godziny] 59 [minuty]:
Byłem jakieś 3godz.na ogrodzie.Stał na parkingu.Butla z gazem zakręcona,przejechane kilkanaście km na benzynie.Po tym postoju dalej to samo,kręciłem i dopiero za czwartym uruchomieniem pompy zapalił,a więc bez zmian. Może pompa paliwa, wcześniej podpiołem OBD-2 sprawdziłem wszystkie czujniki i niby wszystko w normie, oczywiście na tyle ile pozwala darmowa wersja OBD-2
Dodano po 10 [minuty]:
Gaz raczej odpada, podejrzana pompa paliwa,jak zapali to żyleta,nawet świece wymieniłem i sprawdziłem przewody zapłonowe,mam org Hyundai. Opory w normie od najdłuższych po najkrótszy jak książka piszę. Zapłon też raczej nie szwankuje. A może czujnik położenia wału.