logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Husqvarna 120 Mark II – odpala tylko na ssaniu, gaśnie, nowy gaźnik, co sprawdzić?

ulas75 28 Sie 2025 21:08 561 5
REKLAMA
  • #1 21647319
    ulas75
    Poziom 9  
    Ocena: 55
    Witam kolegów, już kiedyś miałem problem z moją pilarka husqvarna 120 mark II. Kilka razy w serwisie i ciągle coś. Aktualnie już jest kilka miesięcy po gwarancji i już jakiś czas temu miałem ja naprawiać. Myślałem że gaźnik coś wadliwy , czyściłem i nadal to samo to zamówiłem nowy gaźnik. Zamontowałem i odpala tylko na ssaniu i po chwili gaśnie . Bez ssania nie odezwie się nawet . Rozkręciłem ją na części. Sprawdziłem uszczelniacze domowym sposobem kompresor płyn do naczyń pozatykalem wszystkie kanały i nie widziałem nic aby uszczelniacze były nieszczelne. Cylinder , tlok , pierścień wyglądają ładnie, nie ma przytarcia na cylindrze, pierścień w cylindrze sprawdzany szczelinomierzem jaka przerwa między pierścieniem w porządku. Raczej rozszczelnienia nie zauważyłem. Dodam świeca nowa tak jak filtr paliwa i powietrza . Normalnie pilarka zagadka . Coś podpowiecie ?
  • REKLAMA
  • #2 21647579
    MarcinRKl
    Poziom 31  
    Ocena: 342
    Witam, może wężyk paliwa jest nieszczelny.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 21647607
    MarcinRKl
    Poziom 31  
    Ocena: 342
    Jeśli dobrze pamiętam, to ten drugi wężyk bierze udział w zaciąganiu paliwa, jego nieszczelność też może dawać taki efekt.
  • REKLAMA
  • #5 21647758
    ulas75
    Poziom 9  
    Ocena: 55
    Jeszcze raz wszystko poskładam i posprawdzam i dam znać. Muszę zakupić Paste poniedzieli . Z waszych opini opłacą się dawać nowy pierścień? I uszczelniacze ? I jeszcze kwestia czy są uszczelniacze jakieś zamienniki. Szukałem z ciekawości i tylko oryginał za 43 za sztukę...

Jeszcze kwestia podłączenia wężyków. Idą w taki sposób do gaźnika?
    Gaźnik z podłączonymi wężykami paliwowymi zamocowany w obudowie pomarańczowej pilarki
REKLAMA