to urządzenie na 100% jest produkcji DDR złącze jakieś kiedyś było a teraz pozostały na korpusie dwie kostki poczwórne (takie podobne do popularnych plastikowych kostek łączeniowych tyle że te są czarne i z jakiegoś twardego plastiku) dwa wyłączniki są czy są to krańcowe ciężko powiedzieć choć taką funkcję mogą pełnić są one zamontowane częściowo na częściowo w korpusie i przy "przyciskach" które są na tych przełącznikach były śróbki (takie zwykłe M6 z łbem na klucz) tak zamontowane że kręcąc nimi można było włączyć lub wyłączyć te przełączniki ale niebyło tam niczego (wg mnie) co mogło by powodować samoczynne wkręcanie/wykręcanie tych śróbek (więc do końca niewiem jaką to mogło pełnić funkcję)
Co do termika to nim zajmę się jak to uruchomię tzn. teraz jest odłączony
Janie piszesz o małym benzynowym webasto takie też gdzieś mam niewiem jakie jest duże ale tak zpamięci w porównaniu do tego nad którym siedzę to tamto ma ok 50cm długości (może mniej) i prawdopodobnie ok 15cm średnicy i podobno jest na benzynę, nie jestem pewien bo go nigdy nie odpalałem ale z tego co pamiętam to miało kiedyś podobnie jak to które próbuję uruchomić kabel z taką dziwną (nigdzie przezemnie nie spotkaną) wtyczkę niestety teraz ani przy jednym ani chyba przy drugim tym mnieszym nie ma tego kabla z wtyczką.
Czy na podstawie tego co napisałem o webascie które próbuję uruchomić można jednoznacznie stwierdzić że jest na ropę czy jest możliwość że jest na benzynę?
PS. Narazie nie mam czasu grzebać przy tym webaście (święta itp) ale po Nowym Roku koniecznie muszę je uruchomić, więc czekam na jakieś pomysły. Postaram się w najbliższym czasie zamieścić jakieś zdjęcia tego webasta, niestety narazie nie dysponuję żadnym aparatem cyfrowym