logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Vaillant vsc int 246/2-c 170 potrzebuje zasobnik na wodę c.w.u

dsxsoft 01 Wrz 2025 07:59 363 2
REKLAMA
  • #1 21650097
    dsxsoft
    Poziom 12  
    Ocena: 20
    Dzień dobry potrzebuję nowy zasobnik na wodę użytkową c.w.u do pieca vaillant vsc int 246/2-c 170. Zasobnik jest nie szczelny po długich latach niezwodnej pracy się rozszczelnił. Szukam i nigdzie nie mogę znaleźć może ma ktoś gdzieś? Zasobnik z tego co widzę na obecnym jest o pojemności 100l.
  • REKLAMA
  • #2 21652939
    ls_77
    Poziom 38  
    Ocena: 947
    Cena tego zasobnika to ~4.200 brutto + drogi koszt robocizny bo trzeba cały kocioł zdemontować potem rozebrać, złożyć do kupy i znów podłączyć.

Nie wiem z którego roku jest twój kocioł i ile lat przepracował bo być może za chwilę pojawią się następne rzeczy do wymiany: główny wymiennik ciepła (komora spalania), pompa główna i lądowania CWU, płyta główna itd. itp.

Nie wiem czy już nie wymienić całości i mieć spokój.
  • #3 21687567
    dsxsoft
    Poziom 12  
    Ocena: 20
    Hej piec jest z 2011 ostatnio wymieniona płyta główna, wentylator oraz główny wymiennik... Sam piec, sam sobie rozebrałem w ok 2 godz wyjąłem zasobnik nie ruszajac w ogole wymiennika głównego tam gdzie się spala gaz. Wiec z gazem nic nie ruszałem jak twierdził serwis ze musze to całe rozebrac... i ta naprawa sie nie opłaca... Teraz po prostu wsadzam nowy zadobnik 2-3 godz skrecam wszystko do kupy z nowymi uszczelkami podczas rozkrecania nic mi sie nie rozleciało. Ale mam ķłopot bo nie mogę tego zadobnika nigdzie kupić. Valliant ma ten zbiornik lecz mi go nie sprzeda bo tylko przez serwisanta a ten chce 3 - 4 tys za naprawę bo nadal twierdzi ze musi rozebrać wszystko i po kolei wszystko sie uszkodzi podczas rozbierania mimo ze tłumaczę gościowi ze wyciaglem to w ok 2 godz(serwisant tego osobiscie nie widział tylko na tel) nic nie udzkadajac i nie musiałem wszystkieho rozbierac tak jak on twierdzi... Z gazem niewiadomo co bedzie za rok a oni nadal usilnie chca wcisnąć mi nowy piec ktory zaraz sprzedam za grosze... Nie mowiac ze poł pieca sie opłacało wymieniac a teraz byle boiler to nie... Kolego jestes w stanie mi zamówić taki zasobnik?
REKLAMA