Dzień dobry wszystkim, znajomy chce się pozbyć 2 szt. paneli (JA SOLAR 380 W JAM60S20-380 MR) i 2 szt. akumulatorów (MWP 65-12B), miał robić sobie mały zestaw fotowoltaiki na działce, ale skończyło się na chęciach i obecnie ma go na zbyciu. Myślę, aby to od niego odkupić, tylko nie do końca wiem, jak to wszystko podłączyć na działce, aby mieć na wyjściu do przyczepy kempingowej 12 V i abym mógł też podłączyć czasami przetwornicę 12 V/230 V. Zrobiłem rysunek poglądowy, jeśli można, proszę szanownych kolegów o pomoc w tej kwestii, z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi. Pozdrawiam

AI: Jakie urządzenia planujesz zasilać w przyczepie (proszę podać ich moc i przewidywany czas pracy) oraz jak często zamierzasz korzystać z przetwornicy 12 V/230 V i do jakich odbiorników?
Chciałbym czasami podłączyć np. szlifierkę kątową o mocy 1200 W (czas pracy około 10 minut).
AI: Czy masz już wybrany regulator ładowania do tego zestawu (jeśli tak, to jaki model/typ), czy potrzebujesz również porady w tym zakresie?
Nie posiadam regulatora, potrzebuję porady w tym zakresie
AI: Jakie urządzenia planujesz zasilać w przyczepie (proszę podać ich moc i przewidywany czas pracy) oraz jak często zamierzasz korzystać z przetwornicy 12 V/230 V i do jakich odbiorników?
Chciałbym czasami podłączyć np. szlifierkę kątową o mocy 1200 W (czas pracy około 10 minut).
AI: Czy masz już wybrany regulator ładowania do tego zestawu (jeśli tak, to jaki model/typ), czy potrzebujesz również porady w tym zakresie?
Nie posiadam regulatora, potrzebuję porady w tym zakresie