sigwa18 napisał: Chodzi o prawa autorskie. Google czy inne booty sprawdzające legalność widzą tytuł ale nie są wstanie odtworzyć w celu weryfikacji a użytkownicy mogą oglądać . Tak samo było na chomiku gdzie film był prywatny z hasłem ale hasło podane np w opisie konta tak by automaty go nie znalazły i zablokowały treści z powodu naruszenia własności.
Dobra, nie rozumiesz, spróbuję jaśniej. Jest np. taka strona Vider, jakiś Jan Nowak ma tam konto i wstawił film, który najpierw admini muszą sprawdzić i zweryfikować. Dopóki tego nie zrobią, każda osoba znajdzie ten film, lecz gdy kliknie, nie otwiera się. Natomiast jak każdy z nas zainstaluje do smartfona np. Web Video Caster, czyli aplikację DLNA, która polega na tym, że:
1. instalujesz,
2. uruchamiasz,
3. wchodzisz na stronę z filmami,
4. uruchamiasz film, apka zapyta, jak chcesz wysyłać film DLNA, np. czy do odbiornika o tej samej nazwie z dopiskiem receiver (polecam zainstalować receiver do TV, bo odczytuje każdy film). Gdy apka połączy się już z TV, po chwili na ekranie TV pojawia się ten sam film, który nie chciał się uruchomić bezpośrednio z samej strony. Ja to wszystko rozumiem, że dopóki film, który ktoś wrzucił na ten portal, nie zostanie przez administratora zweryfikowany, sprawdzony, on się nie uruchomi w żaden sposób. Zatem rodzi się pytanie: skoro bezpośrednio ze strony nie uruchamia się, to dlaczego, gdy go przesyłamy wyżej wymienionym przeze mnie programem z telefonu na telewizor, działa? Jakim cudem on może działać, ten film, skoro nie jest zweryfikowany, skoro administrator nawet go nie sprawdził i pisze tam, że za 208 dni film będzie zweryfikowany.Jakim cudem Web Video Caster uruchomił ten film i pojawił się na telewizorze? Jakim cudem, skoro nie był zweryfikowany?
Dodano po 2 [minuty]:
Dla ułatwienia nagram filmik.
Dodano po 25 [minuty]:
Wstawiam tutaj film oraz zdjęcie. Zdjęcie pokazuje, że bezpośrednio ze strony nie działa. Na filmie na początku, też na różowym tle, czerwone napisy: przeczytacie tam, że nie jest zweryfikowany, czeka na przetworzenie, bla, bla, bla i nie będzie działać, ale tak naprawdę działa Web Video Caster. Czyli po przesłaniu tą aplikacją do TV działa, bezpośrednio ze strony nie.