Witam. Posiadam Audi A6 C6. Padła mi blokada kierownicy i stacyjka. Zamówiłem zestawy naprawcze, przelutowałem wszystko. Stacyjka działa, lecz blokada kierownicy co jakiś czas blokuje samochód dalej i muszę odblokowywać przez VCDS. Po odblokowaniu wszystko działa dobrze, brak błędów, ale jeżeli zgaszę samochód i wyciągnę kluczyk, to blokuje znowu, zero kontrolek, ale nie zawsze od razu. Raz działa dzień, dwa, raz z którymś razem znowu odcina. Nie wiem, co dalej robić, a jeżdżenie z PC cały czas nie bardzo mi odpowiada. Analizowałem już tematy z tym związane i nie znalazłem odpowiedzi. Proszę o pomoc, jeżeli ktoś jest w stanie. Znalazłem też to i interesuje mnie, czy jak odblokuję i przetnę ten przewód, to czy to rozwiązuje problem, czy jak? https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic4026295.html
AI: O jaki dokładnie przewód chodzi – możesz podać jego oznaczenie, kolor albo gdzie się znajduje?
Przewód przy blokadzie kierownicy, trzeci od lewej.
AI: Czy blokada kierownicy (ESL) była też naprawiana/wymieniana, czy tylko stacyjka? Jeśli tak, to w jaki sposób?
Blokada kierownicy też była naprawiana, bo nie działała w ogóle. Zamawiałem zestaw naprawczy i wszystko przelutowałem na nowe, tzn. przekaźnik i microswitche.
AI: O jaki dokładnie przewód chodzi – możesz podać jego oznaczenie, kolor albo gdzie się znajduje?
Przewód przy blokadzie kierownicy, trzeci od lewej.
AI: Czy blokada kierownicy (ESL) była też naprawiana/wymieniana, czy tylko stacyjka? Jeśli tak, to w jaki sposób?
Blokada kierownicy też była naprawiana, bo nie działała w ogóle. Zamawiałem zestaw naprawczy i wszystko przelutowałem na nowe, tzn. przekaźnik i microswitche.