Witam. Jestem na etapie remontu przedpokoju. Cały parter budynku ma obwody ogrzewania podłogowego i pomyślałem że przy okazji zrobię także takie ogrzewanie w tym pomieszczeniu. Wylewka jest odizolowana przy przy ścianach pianką więc nie powinno być problemu.
Proszę o poradę ile i jak rozplanować rowki do frezowania?
Do tej pory przez 12 lat był tam grzejnik aluminiowy 5 żeberek i zasilany był temperaturą 30-35⁰ tak samo jak pozostałe podlogowki. W zupełności wystarczało ciepła więc teraz moje pytanie.
Ile metrów ogrzewania podłogowego odpowiada mocy tego grzejnika? Zakładając oczywiście że temperatura zasilania się nie zmieni.
Chciałbym osiągnąć mniej więcej podobną skuteczność grzania i uniknąć sytuacji przegrzania lub niedogrzania przedpokoju.
Przedpokój ma wymiary około 3,5 X 2,3m
Dodano po 1 [minuty]:
Taki był grzejnik
Proszę o poradę ile i jak rozplanować rowki do frezowania?
Do tej pory przez 12 lat był tam grzejnik aluminiowy 5 żeberek i zasilany był temperaturą 30-35⁰ tak samo jak pozostałe podlogowki. W zupełności wystarczało ciepła więc teraz moje pytanie.
Ile metrów ogrzewania podłogowego odpowiada mocy tego grzejnika? Zakładając oczywiście że temperatura zasilania się nie zmieni.
Chciałbym osiągnąć mniej więcej podobną skuteczność grzania i uniknąć sytuacji przegrzania lub niedogrzania przedpokoju.
Przedpokój ma wymiary około 3,5 X 2,3m
Dodano po 1 [minuty]:
Taki był grzejnik