Mam problem z Elemisem 3710, po włączeniu do sieci nie chce się załączyć, a z elementu TP44-1 słychać stukanie (takie w odstępach 1 sekundowych)(co to za element?).
Zaraz posprawdzam zimne luty i podmienie elektrolity w okolicy tego elementu bo widać, że już były kiedyś w wymieniane.(100uF i 470uF 16V).
Może ktoś zna taką usterkę i coś mi jeszcze podpowie?
Niedługo napisze co uzyskałem po sprawdzeniu lutów i wymianie elektrolitów.
Pzdr
Witam z powrotem,poprawiłem wszystkie luty w okolicy elementu TP44-1, od strony druku wymieniłem te dwa kondensatory. Kondensator 470uF jest wlutowany do masy tego elementu TP44-1. Wygląda na to(sądzę po lutach), że ten element był kiedyś wymieniany.Nadal nic, cały czas to samo.
Zaraz posprawdzam zimne luty i podmienie elektrolity w okolicy tego elementu bo widać, że już były kiedyś w wymieniane.(100uF i 470uF 16V).
Może ktoś zna taką usterkę i coś mi jeszcze podpowie?
Niedługo napisze co uzyskałem po sprawdzeniu lutów i wymianie elektrolitów.
Pzdr
Witam z powrotem,poprawiłem wszystkie luty w okolicy elementu TP44-1, od strony druku wymieniłem te dwa kondensatory. Kondensator 470uF jest wlutowany do masy tego elementu TP44-1. Wygląda na to(sądzę po lutach), że ten element był kiedyś wymieniany.Nadal nic, cały czas to samo.