Witam kolegów z forum . Mam problem z niedziałającą wycieraczka tył i nie działa spryskiwacz również. Dobrałem się dzisiaj do silniczka wycieraczki i na krótko działa wycieraczka . W kostce jest prąd na 3 przewodach , kostka 4 przewodowa (pinowa). Gdy włączam wycieraczki z przodu to słychać przekaźnik , gdy chce włączyć tylne nie słychać przekaźnika. Bezpieczniki posprawdzane . Harmonijka między klapa gdzie idą przewody sprawdzona nie ma pęknięcia przewodu . Klapa bagażnika też dobrze zamyka . Bo wiem że przy otwartej klapie nie działają wycieraczki . Dodaje zdjęcia przekaźników i bezpieczników i proszę o zaznaczenie które to są od tylnej wycieraczki , może coś się pomyliłem i jakie macie pomysły żeby coś sprawdzić? I czy prąd na 3 przewodach to ok ? I nie rozumiem tego z neta "zasialanie prądowe zacisk 15 "
Bezpiecznik odpowiedzialny za wycieraczkę tylnej szyby to nr 29.
Bezpiecznik f29 sprawny . Tak jak pisałem prąd dochodzi do kostki . Na 3 przewodach na 4 nie ma . Czyżby manetka spryskiwaczy ? Czy jakieś inne pomysły . Zawsze działała. Kiedyś demontowalem tylny zatrzask klapy , lecz raczej jest dobrze ustawiony .
W zamku klapy prawdopodobnie są dwa mikrostyki, jeden odpowiada za oświetlenie bagażnika a drugi daje sygnał do modułu komfortu o otwarciu/zamknieciu. Można sprawdzić VCDSem w blokach pomiarowych czy jest reakcja na otwieranie i zamykanie klapy, jak i również reakcje na manipulacje manetką. Jak komputer będzie widział otwartą klapę przez uszkodzony mikrostyk w zamku, to nie pozwoli włączyć spryskiwacza i wycieraczki.
okazało się że skobel na który zamyka się zamek był za daleko i język zamka nie zamykał całkowicie. Problem naprawiony . Ale teraz jak na złość nie dziala mi oświetlenie wnętrza. Czy ma to jakiś związek z tyłem (bagażnikiem)? Że patrzyłem na kostkach itd . Moim zdaniem raczej nie . Bezpieczniki przepatrzone a błąd taki[img-0] [img-0]
✨ Problem dotyczy niedziałającej tylnej wycieraczki i spryskiwacza w samochodzie Seat Altea z 2005 roku. Prąd dochodzi do kostki silniczka wycieraczki na trzech z czterech przewodów, a bezpiecznik F29 odpowiedzialny za tylną wycieraczkę jest sprawny. Włączenie przednich wycieraczek powoduje aktywację przekaźnika, natomiast tylne nie generują żadnego dźwięku przekaźnika. Sprawdzono integralność przewodów w harmonijce między klapą bagażnika a nadwoziem oraz prawidłowe zamknięcie klapy, które jest warunkiem działania tylnej wycieraczki. Sugerowano kontrolę mikrostyków w zamku klapy bagażnika, które sygnalizują modułowi komfortu stan otwarcia lub zamknięcia klapy – uszkodzony mikrostyk może blokować działanie spryskiwacza i wycieraczki. Ostatecznie problem rozwiązano poprzez poprawne ustawienie skobla zamka, który wcześniej nie zamykał klapy całkowicie. Po naprawie pojawił się nowy problem z oświetleniem wnętrza, jednak bez związku z układem tylnej wycieraczki. Wygenerowane przez model językowy.